Δύο δημοσκοπήσεις σε μια ημέρα: Με διαφορά πρώτη η ΝΔ - Σταθερά τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα αποτελέσματα των δύο σημερινών (21/12) δημοσκοπήσεων από την PULSE και τη Metron Analysis. Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου και τα κυριότερα προβλήματα των πολιτών.

Δύο δημοσκοπήσεις σε μια ημέρα: Με διαφορά πρώτη η ΝΔ - Σταθερά τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ
2'

Υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας σε πρόθεση και εκτίμηση ψήφου επέδειξαν οι δύο αποψινές (21/12) δημοσκοπήσεις των PULSE και Metron Analysis, αφού το κυβερνών κόμμα βρίσκεται ακόμη πρώτο σε προτίμηση, με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να είναι σταθερά τρίτος, πίσω από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Καταλληλότερο πρόσωπο για Πρωθυπουργός είναι με διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συγκεντρώνει 41% στη δημοσκόπηση της Metron Analysis. Δεύτερος αναδεικνύεται ο «κανένας» με 31% και στην τρίτη θέση είναι οι Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό μόλις 5%.

Παράλληλα, η «καλπάζουσα» ακρίβεια εξακολουθεί να αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα των πολιτών, με το 69% να απαντούν «πολύ» στην ερώτηση «πόσο σας απασχολούν η ακρίβεια και οι αυξήσεις των τιμών», ενώ, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αποτελεί τον μεγαλύτερο «βραχνά» για τον κόσμο.

Ελεύθερα Πανεπιστήμια

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «πώς αντιμετωπίζετε τη λειτουργία μη κρατικών ανώτατων ιδρυμάτων», το 47% απαντά σίγουρα / μάλλον θετικά, ενώ, το 40% απαντά σίγουρα / μάλλον αρνητικά.

Το γεγονός ότι η πλάστιγγα «γέρνει» προς την απόφαση να επιτραπεί η λειτουργία τους, φαίνεται πιο ξεκάθαρα στην ερώτηση «λειτουργία μη κρατικών ανώτατων ιδρυμάτων: Με ποια τοποθέτηση συμφωνείτε περισσότερο;», στην οποία το 30% απαντά «θα επιθυμούσα να μην επιτραπεί», ενώ, το 26% λέει ότι θα προτιμούσε να επιτραπεί και το 28% ότι «δεν έχω πρόβλημα αν επιτραπεί». Αδιάφορο για το ζήτημα δηλώνει το 5% των ερωτηθέντων και το 11% δήλωσε δεν ξέρω ή δεν απάντησε.

Οπαδική βία και μέτρα αντιμετώπισης

Στο θέμα της οπαδικής βίας, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της PULSE πιστεύει ότι αποτελεί μέρος ευρύτερου κοινωνικού θέματος εκδηλώσεων βίας (ποσοστό 81%), ενώ το 14% εκτιμά ότι οφείλεται σε χαρακτηριστικά του χώρου του αθλητισμού.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου, το 43% πιστεύει ότι κινούνται προς τη σωστή κατέυθυνση, όμως, χρειάζονται κάποιες διορθώσεις, ενώ το 11% εκτιμά ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση και όπως πρέπει. Πάντως, το 34% δηλώνει ότι τα μέτρα είναι προς λαθασμένη κατεύθυνση, ενώ το 12% δηλώνει «δεν ξέρω / δεν απαντώ / δεν έχω άποψη».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή