Βασίλης Καρράς: Ρίγη συγκίνησης στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του - «Αθάνατος Βασιλάρα»
Βασίλης Καρράς: Ρίγη συγκίνησης στο λαϊκό προσκύνημα του θρυλικού τραγουδιστή
Σε βαρύ και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, εκατοντάδες άνθρωποι δίνουν το παρών στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη, για να πουν το τελευταίο αντίο στον άρχοντα του λαϊκού τραγουδιού, Βασίλη Καρρά.
Η οικογένεια του λαϊκού τραγουδιστή που βρισκόταν μαζί του μέχρι τις τελευταίες στιγμές του, έφτασε αγκαλιασμένη στον ιερό ναό, με τη σύζυγο του, την κόρη του και τον αδερφό του να δίνουν δύναμη ο ένας στον άλλο.
Από τις 8 το πρωί, άνθρωποι όλων των ηλικιών, θαυμαστές, φίλοι και συγγενείς του Βασίλη Καρρά, μερικοί εξ αυτών με λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια, έχουν συγκεντρωθεί στο προαύλιο του ναού και θρηνούν για την απώλεια του αγαπημένου καλλιτέχνη.
Από την Κρήτη και τη Γερμανία για το αντίο στον Καρρά
Θαυμαστές του Καρρά από κάθε γωνιά του κόσμου ήρθαν σήμερα στον ιερό ναό Αγίας Σοφίας για να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο καλλιτέχνη.
Ένας άλλος θαυμαστής του Καρρά, από την Κρήτη, βρέθηκε τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη και δεν έχασε την ευκαιρία να πει το δικό του αντίο στον άρχοντα της λαϊκής μουσικής σκηνής.
Η σορός του Βασίλη Καρρά θα τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα έως το απόγευμα, ενώ το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του τραγουδιστή.
Με πληροφορίες από τα thestival.gr και grtimes.gr
Βασίλης Καρράς: Γιατί δεν ξανατραγούδησε ποτέ το «Δημήτρη χάνομαι» – Η συγκλονιστική ιστορία
Ο Βασίλης Καρράς δεν είναι πλέον κοντά μας ωστόσο μια ιστορία από το τραγούδι «Δημήτρη χάνομαι» τον είστε στιγματίσει.
Ήταν πριν από 10 χρόνια όταν ο Βασίλης Καρράς πήγε καλεσμένος στην εκπομπή «Καρντάσιανς» και έκλαψε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του με την ερώτηση για το τραγούδι «Δημήτρη χάνομαι», το οποίο ηχογράφησε και δεν τραγούδησε ποτέ ξανά, όπως αναφέρει το thestival.gr.
Οι παρουσιαστές τον ρώτησαν για το τραγούδι «Δημήτρη Χάνομαι», για την ιστορία πίσω από αυτό αλλά και γιατί δεν το λέει ποτέ στα live του. Η απάντησή του ήταν ότι δεν μπορεί να το πει γιατί δεν αντέχει.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και τη συγκίνηση του Βασίλη Καρρά:
Λίγα χρόνια αργότερα, το 2019, σε συνέντευξή του στο ΟΡΕΝ, ο Βασίλης Καρράς είχε αποκαλύψει πως έρχεται σε δύσκολη θέση όταν του ζητάνε οι θαυμαστές του να πει το τραγούδι «Δημήτρη, χάνομαι». Πίσω από το συγκεκριμένο τραγούδι κρύβεται μια δυνατή ανθρώπινη ιστορία. Το έγραψαν ο Γιώργος Θεοφάνους και ο Πάνος Φαλάρας έπειτα από επιθυμία του ίδιου του γνωστού τραγουδιστή και συμπεριλήφθηκε στον δίσκο «Γύρισε».
Είναι αφιερωμένο στη μνήμη του καλού του φίλου Δημήτρη Καραηλία,που έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο. Ο Βασίλης Καρράς δεν ξεπέρασε τον χαμό του αγαπημένου του φίλου και όταν του ζητούσαν να το τραγουδήσει, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.
Επίσης, όπως είχε πει σε ρραδιοφωνική του συνέντευξη, με αυτό τον τρόπο ένιωθε πως θα τον έχει για πάντα κοντά του, δίπλα του, να τον συνοδεύει. Παρόλα αυτά, δεν αντέχει να το τραγουδάει μπροστά σε κοινό γιατί «λυγίζει».
Οι στίχοι του τραγουδιού:
Δημήτρη χάνομαι σε νύχτες κι αναμνήσεις
Και σε παρέες που μου κλέβουν τη ζωή
Δημήτρη χάνομαι σε λάθος συζητήσεις
Που δίχως νόημα με φτάνουν στο πρωί
Δημήτρη Δημήτρη χάνομαι
Συγγνώμη που σε φέρνω στα τραγούδια μου και πάλι
Συγγνώμη που σε φέρνω κάθε τόσο στο μυαλό
Μπορεί να ζω μεσ στ’ όνειρο ή μεσ στην παραζάλη
Μα έτσι βρίσκω τόσα κι άλλα τόσα να σου πω
Δημήτρη χάνομαι
Δημήτρη χάνομαι σε δύσκολα ταξίδια
Κι όλο σκορπίζομαι σε ψεύτικεσ στιγμέσ
Το ξέρω χάνομαι στα ίδια και στα ίδια
Και όλοι οι φίλοι μού ανοίγουνε πληγέσ
Δημήτρη χάνομαι
Συγγνώμη που σε φέρνω στα τραγούδια μου και πάλι
Συγγνώμη που σε φέρνω κάθε τόσο στο μυαλό
Μπορεί να ζω μεσ στ’ όνειρο ή μεσ στην παραζάλη
Μα έτσι βρίσκω τόσα κι άλλα τόσα να σου πω
Δημήτρη χάνομαι
Φίλε μου χάνομαι
Βασίλης Καρράς: Το συγκινητικό αντίο της κόρης του
Τεράστια είναι η θλίψη που έχει προκαλέσει ο θάνατος του Βασίλη Καρρά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, παραμονή Χριστουγέννων, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο, και ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, καθώς είχε νοσήσει από κορονοϊό.
Ο αξέχαστος λαϊκός ερμηνευτής, ο οποίος ήταν παντρεμένος, είχε μία μοναχοκόρη, την Χρυσοβαλάντω - Ειρήνη, στην οποία αφιέρωσε και έναν χώρο στην Καρδία της Θεσσαλονίκης, «Το χωριό της Ειρήνης», το οποίο πλέον διαχειρίζεται εκείνη.
Η κόρη του Βασίλη Καρρά δεν έχει μιλήσει δημόσια για τον θάνατο του πατέρα της, ωστόσο προχώρησε σε μία ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook, όπου ανέβασε μία τρυφερή φωτογραφία με τον μπαμπά της, θέλοντας έτσι να πει το δικό της αντίο, χωρίς να γράψει κάτι στη λεζάντα.
Όταν ο Βασίλης Καρράς μπήκε στο βιβλίο Γκίνες
Ήταν το 2017 όταν ο Βασίλης Καρράς κατάφερε να μπει στο βιβλίο Γκίνες, μετά τη μεγάλη επιτυχία της συναυλίας του στη Σόφια της Βουλγαρίας.
Ο λαϊκός τραγουδιστής έχει καταφέρει να κερδίσει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες, όταν σε συναυλία του στη Βουλγαρία κατάφερε να γεμίσει το στάδιο Arena στη Σόφια! Μέσα στο στάδιο βρέθηκαν 17.000 άτομα ενώ 5.000 απέξω καθώς δεν βρήκαν εισιτήριο. Ο Βασίλης Καρράς έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος που κατάφερε κάτι τέτοιο.
Ο Βασίλης Καρράς ήταν παντρεμένος με τη Χριστίνα και μαζί έχουν αποκτήσει μια κόρη την Ειρήνη. Μάλιστα, το γνωστό τραγούδι «Όταν τα χρόνια σου περάσουν» το είχε αφιερώσει στην αγαπημένη του σύζυγο. Ο τραγουδιστής πίστευε πολύ στο Θεό, του άρεσε να ζωγραφίζει, ενώ είχε μεγάλη αδυναμία στον τόπο καταγωγής του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας και μάλιστα καμάρωνε για το«Karra’s Farm», τη φάρμα που είχε φτιάξει εκεί δηλώνοντας αγρότης.
Toν περασμένο Ιούνιο κυκλοφόρησε το τελευταίο του τραγούδι «Για πάρτη της».
Η μουσική του πορεία
Ο Βασίλης Καρράς, πραγματικό όνομα Βασίλης Κεσογλίδης, γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 1953 στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Όπως είχε πει ο ίδιος μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια, «ο πατέρας οικοδόμος, η μάνα καθαρίστρια», ενώ είχε άλλα δύο αδέλφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία.
Όταν ήταν μικρός ονειρευόταν να γίνει μηχανικός αυτοκινήτων. Σε ηλικία 10 ετών, η οικογένειά του μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Το 1969, σε ηλικία 16 ετών έκανε το ντεμπούτο του στο πάλκο του νυχτερινού κέντρου «Πρόσφυγας» που βρισκόταν στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, ο Βασίλης εργαζόταν και ως μηχανικός αυτοκινήτων, τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι, ενώ είχε εργαστεί και στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ, ένα γεγονός που αποτυπώνεται στο πασίγνωστο τραγούδι «Εγώ αγάπη μου, εγώ».
To δισκογραφικό του ντεμπούτο έγινε το 1980 με τον δίσκο «Παράγκες και Παλάτια» γνωρίζοντας μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο.
Στην πρώτη πλευρά είχε το ομώνυμο τραγούδι και στη δεύτερη το «Βάζεις στον πόνο μου φωτιά». Το single είχε κυκλοφορήσει από την εταιρεία Vasipap. Ο τραγουδιστής είχε κυκλοφορήσει το δίσκο υπό το όνομα Βασίλης Καρράς – Κεσογλίδης, ενώ υπέγραφε τους στίχους και τη μουσική και στα δύο κομμάτια. Τα δύο αυτά τραγούδια λίγο αργότερα συμπεριλήφθηκαν στο πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο «Αλησμόνητες ώρες».
Επιτυχίες και συνεργασίες
Μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του δημοφιλούς τραγουδιστή είναι το κομμάτι «Με έχεις κάνει αλήτη» του 1997, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή, το οποίο έχει πουλήσει πάνω από 180.000 αντίτυπα. Άλλες γνωστές του επιτυχίες που έχουν λατρέψει οι θαυμαστές του είναι τα «Γύρισε», «Νύχτα Ξελογιάστρα» από τον δίσκο του 1989 «Αυτή τη νύχτα» που τον έκανε γνωστό σε όλη την Ελλάδα, «Δεν πάω πουθενά», «Από το βορρά μέχρι τον νότο», «Φαινόμενο», «Άστη να λέει», «Τηλεφώνησέ μου» και πολλά ακόμα τραγούδια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλοι του οι δίσκοι από το 1986 και μετά, έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι.
Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του ο νούμερο ένα τραγουδιστής με τη χαρακτηριστική βαριά φωνή, αναδείχτηκε σε έναν από τους καλύτερους λαϊκούς τραγουδιστές μας και αποθεώθηκε από το κοινό. Συνεργάστηκε με ορισμένους από τους μεγαλύτερους δημιουργούς και καλλιτέχνες, όπως οι: Στράτος Διονυσίου, Αλέκος Χρυσοβέργης, Σπύρος Γιατράς, Χρήστος Νικολόπουλος, Αντώνης Βαρδής, Τόλης Βοσκόπουλος, Γιώργος Θεοφάνους, Φοίβος, Πυξ Λαξ, Σταμάτης Γονίδης, και άλλοι. Επίσης εμφανίστηκε σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες πίστες και μουσικές σκηνές της Αθήνας και πραγματοποίησε περιοδείες σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Καρράς έχει γράψει δεκάδες τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού πενταγράμμου.
Το συγκινητικό τραγούδι που απέφευγε να λέει
Ο Βασίλης Καρράς σε συνεντεύξεις του είχε αποκαλύψει πως ερχόταν σε δύσκολη θέση όταν οι θαυμαστές του ζητούσαν να πει το τραγούδι «Δημήτρη, χάνομαι», ένα κομμάτι που τον συγκινούσε ιδιαίτερα.
Το κομμάτι βρίσκεται στο δίσκο «Γύρισε» και το έχουν γράψει οι Γιώργος Θεοφάνους και Πάνος Φαλάρας έπειτα από επιθυμία του ίδιου του τραγουδιστή. Είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αγαπημένου του φίλου Δημήτρη Καραηλία, ο οποίος έχασε τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα. Ο Καρράς δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει το χαμό του καλού του φίλου και τις λιγοστές φορές που τραγουδούσε ζωντανά το κομμάτι δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.
Το 2019 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Από την αποθέωση της Ανατολής… στο χειροκρότημα της Δύσης» (εκδόσεις Μαλλιάρης – Παιδεία) όπου έχει γίνει αναλυτική καταγραφή της καλλιτεχνικής του διαδρομής. Σε αυτό περιλαμβάνονται επίσης στίχοι των τραγουδιών του και φωτογραφικό άλμπουμ από την μακρά πορεία του. Τα κείμενα και την επιμέλεια υπογράφει ο δημοσιογράφος Νίκος Δημαράς. Όλα τα έσοδα του βιβλίου είχαν πάει στην πρωτοβουλία «Η Στέγη του Καλλιτέχνη». Με αφορμή εκείνη την κυκλοφορία, είχε αποκαλύψει ότι τον είχαν απαγάγει δύο φορές με όπλο!
Σε συνέντευξή του στον Νίκο Κοκλώνη, ο Βασίλης Καρράς είχε αποκαλύψει ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής δυο φορές! Οι απαγωγές έγιναν στη γενέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα φοβήθηκε ότι θα έχανε τη ζωή του.
Βασίλης Καρράς: Η τεράστια καριέρα του θρυλικού τραγουδιστή
Ο Βασίλης Καρράς υπήρξε επί δεκαετίες ένας από τους δημοφιλείς λαϊκούς τραγουδιστές με τους χιλιάδες θαυμαστές του να γεμίζουν κάθε χώρο όπου εμφανιζόταν.
Ο τραγουδιστής είχε καταφέρει κάτι μοναδικό εκτός από το να γεμίζει νυχτερινά κέντρα. Είχε πετύχει να μπει στο βιβλίο Γκίνες όταν μάζεψε 17 χιλιάδες κόσμο στο στάδιο Arena στη Σόφια της Βουλγαρίας, ενώ ακόμα 5.000 θεατές, έμειναν απέξω καθώς δεν κατάφεραν να βρουν εισιτήριο. Ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος καλλιτέχνης που κατάφερε να γεμίσει το συγκεκριμένο στάδιο.
Ο Βασίλης Καρράς, κατά κόσμον Βασίλης Κεσογλίδης γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου 1953. Έχει δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία. Σε ηλικία 10 χρόνων πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη.
Το ντεμπούτο του σε νυχτερινό κέντρο έγινε το 1969, ο ίδιος ήταν μόλις 16 ετών όταν πάτησε το πόδι του σε πάλκο και συγκεκριμένα στο νυχτερινό κέντρο Πρόσφυγας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του Εγώ αγάπη μου, εγώ.
Η επαγγελματική του καριέρα άρχισε από τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια κατέκτησε την Αθήνα και όλους τους Έλληνες που αγαπούν το λαϊκό τραγούδι εντός και εκτός συνόρων.
Οι δίσκοι του έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος Μ' έχεις Κάνει Αλήτη, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.
Ο Βασίλης Καρράς είχει συνεργαστεί με πλήθος συνθετών και στιχουργών, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής, ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.
Επίσης είχε κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και με τον Γιώργο Κακοσαίο.Με τους περισσότερους από αυτούς είχε συνεργαστεί σε ζωντανά προγράμματα.
Εκτός από τραγουδιστής ο Βασίλης Καρράς ήταν επίσης συνθέτης και στιχουργός έχοντας γράψει τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.
Επίσης, εκτός από το τραγούδι ο Βασίλης Καρράς αγαπούσε πολύ και τη φάρμα που είχε δημιουργήσει και αποτελούσε το προσωπικό του καταφύγιο. Το Κτήμα Καρράς βρίσκεται σε υψόμετρο 200 μέτρων στους πρόποδες του Παγγαίου και ξεκίνησε την πορεία του τη δεκαετία του 2000, παράγοντας όσο πιο αγνά προϊόντα όπως ελιές, κεράσια, σύκα, σταφύλια, καρύδια, κ.ά.
Βασίλης Καρράς: Το όνειρό του που έμεινε μισοτελειωμένο για το «χωριό της Ειρήνης»
Λίγο έξω από την Καβάλα, στην πλαγιά του Λόφου Καρδίας, με θέα στον Θερμαϊκό και περιστοιχισμένο από 3.500 δέντρα, ο Βασίλης Καρράς κατάφερε να δημιουργήσει ένα παραδοσιακό ελληνικό χωριό με έντονα λαογραφικά στοιχεία, το ονόμασε Ειρήνη, λόγω της κόρης του, που εδώ και μία δεκαετία έγινε ο πόλος έλξης των φίλων του, αλλά και εκατοντάδων κόσμου, που το επέλεξαν για αποδράσεις, για γάμους, βαφτίσεις και τις ιδιαίτερες προσωπικές τους στιγμές.
Ο δημοφιλής τραγουδιστής, που είχε φτιάξει και το προσωπικό του ησυχαστήριο στο «Χωριό της Ειρήνης», φρόντιζε να περνάει μεγάλα χρονικά διαστήματα εκεί, όταν δεν εργαζόταν.
Με πολύ μεράκι και αγάπη, και βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη, έφτιαξε έναν επίγειο παράδεισο που διέθετε πισίνες, γήπεδα τένις, πάρκινγκ 4.000 θέσεων, αίθουσες εκδηλώσεων, εστιατόριο, λαογραφικό μουσείο, και τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να ανακαλύψουν την καλλιέργεια λαχανικών αλλά και την εκτροφή ζώων.
Βασίλης Καρράς: Η ιστορία πίσω από το «Άστη να λέει» με τους Πυξ Λαξ - O όρος για να το πει
Το 1993 οι Πυξ Λαξ είχαν γίνει οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, το οποίο γέμιζε κάθε χώρο που εμφανιζόταν η δημοφιλής μπάντα. Ο Μάνος Ξυδούς που είχε συναντηθεί με το συγκρότημα είχε γράψει το τραγούδι «Άστην να λέει» για τον Στράτο Διονυσίου και τον δίσκο των Πυξ Λαξ, «Ο Ήλιος Του Χειμώνα Με Μελαγχολεί».
Όμως ο Στράτος είχε «φύγει» από τη ζωή και οι Πυξ Λαξ έψαχναν τον τραγουδιστή που θα το έλεγε, καθώς ήθελαν μια λαϊκή φωνή. Αυτό που έψαχναν το βρήκαν στην αυθεντική και λαϊκή φωνή του Βασίλη Καρρά.
«Ήμουν στον διάδρομο της Minos και εκεί συναντιέμαι με τον συγχωρεμένο τον Μάνο [Ξυδούς] και μου λέει "έχουμε γράψει ένα τραγούδι Βασίλη". Του λέω "ποιος;". Μου λέει "έχω κάνει ένα γκρουπάκι, τους Πυξ Λαξ"», είχε πει ο λαϊκός τραγουδιστής στη Μηχανή του Χρόνου.
Ο Καρράς δέχτηκε να ακούσει το τραγούδι που του ανέφερε ο Ξυδούς. Όταν ο τραγουδιστής άκουσε αρχικά το κομμάτι παιγμένο με μια κιθάρα και ροκ ήχο, αντέδρασε και αρνήθηκε να το πει, καθώς πίστευε ότι δεν του πήγαινε.
«Μου το έδωσαν σε μια κασέτα και το άκουγα για περίπου δύο μήνες. Ήταν με κιθάρα μόνο και προσπαθούσα να το κάνω δικό μου, αλλά δεν μου καθόταν να το κάνω» είχε πει ο Καρράς στην εκπομπή Έχει γούστο.
Όταν ο παραγωγός Αχιλλέας Θεοφίλου τού τηλεφώνησε για να τον ρωτήσει πώς του είχε φανεί, ο Καρράς εξέφρασε του προβληματισμούς του: «Δεν μπορώ να το καταλάβω, μήπως είναι προχωρημένο για εμένα;».
Εκείνη την περίοδο ο Καρράς εμφανιζόταν στη Θεσσαλονίκη, και όπως ήταν ξενυχτισμένος και άυπνος πήρε το αεροπλάνο και ήρθε στην Αθήνα, φτάνοντας στο στούντιο 10 το πρωί. Ο όρος του για να πει το τραγούδι ήταν να τον περιμένει στο στούντιο ένα σπέσιαλ ουίσκι. «Ένας όρος ευπρόσδεκτος από το συγκρότημα», θυμάται ο Φίλιππος Πλιάτσικας μιλώντας στον Χρίστο Βασιλόπουλο και τη Μηχανή του Χρόνου.
Μάλιστα, μόλις το άκουσε στο στούντιο τού άρεσε πάρα πολύ και ξεκίνησαν να το προβάρουν. Μέσα σε 6 λεπτά το κομμάτι είχε τελειώσει, με τη δεύτερη φορά που το είπε ο Καρράς.
Βασίλης Καρράς: Αυτό είναι το τελευταίο του τραγούδι - Ακούστε το «Χύμα στο Κύμα»
Δυο μήνες πριν πεθάνει, ο Βασίλης Καρράς κυκλοφόρησε το τελευταίο του τραγούδι με τίτλο «Χύμα στο Κύμα», σε στίχους του Βασίλη Γιαννόπουλου και μουσική του Βασίλη Δαραμούσκα.
Ακούστε το τελευταίο τραγούδι του Βασίλη Καρρά: