ΕΔΕ για τον θάνατο βρέφους στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας – Συνέστησαν αντιπυρετικό και το έδιωξαν
Το παιδί το οποίο είχε υψηλό πυρετό, βγήκε αρνητικό στο τεστ κορωνοϊού και θετικό στο τεστ της γρίπης.
Δύο φορές σε ένα 24ωρο πήγε το άδικα χαμένο βρέφος στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και οι γιατροί τους έδιωξαν, χορηγώντας του αντιπυρετικά και αγωγή, καταγγέλλουν οι γονείς του.
«Το διώξανε. Πήγανε πρώτη του μηνός μέσα στο νοσοκομείο, μέσα στα παιδιατρεία και μόλις πήγαμε εκεί μας λένε «εντάξει δεν έχει τίποτα» και απαντάω «έχει πυρετό 39-40». Και λέει «εντάξει είναι ιώσεις, γρίπη και αυτά. Ήταν μια νοσοκόμα. Και στο τέλος μου λέει «δεν έχει τίποτα» και τους λέω ‘κρατήστε το μέσα, δεν είναι καλά το μωρό’».
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
Με ανακοίνωσή του το νοσοκομείο παραδέχεται ότι το παιδί μεταφέρθηκε άλλες δύο φορές στα επείγοντα με τον διοικητή να διατάσσει ένορκη ΕΔΕ για να εξακριβωθεί τι έχει συμβεί, ποιοι γιατροί εξέτασαν το μωρό και γιατί δεν έκαναν εισαγωγή στο άτυχο αγοράκι που κηδεύτηκε σήμερα.
Στις 01/01/24, 10:15π.μ προσκομίστηκε από οικείους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών άρρεν 15 μηνών με εμπύρετο συνδρομή.
Διαπιστώθηκε ίωση, από διενέργεια ειδικού τεστ γρίπη τύπου Α, δόθηκε αγωγή για την ίωση και συστάσεις λόγω ανοσοκαταστολής εξαιτίας χρόνιων νοσημάτων του, να επιστρέψει στην οικία του και να επανέλθει επί επιδείνωση των συμπτωμάτων.
Την επόμενη ημέρα προσκομίστηκε στις 21:20μ.μ λόγω επιμονής του εμπύρετου χωρίς να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του στο Παιδιατρικό Τμήμα.
Εισήχθη στο Τμήμα μια ώρα αργότερα όταν προσκομίστηκε με ραγδαία επιδείνωση της κλινικής εικόνας.
Παρά την προσπάθεια όλων των παιδίατρων που κλήθηκαν και αναισθησιολόγου καθώς και επικοινωνία με Μ.Ε.Θ Παίδων δεν κατέστη δυνατή η προγραμματισμένη μεταφορά του βρέφους στην ΜΕΘ Παίδων σε εφημερεύον Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του".
Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης το μωρό έπασχε από βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού η οποία παραπέμπει σε πνευμονία βαριάς μορφής, ενώ είχε και υποκείμενα νοσήματα. Παρόλα αυτά οι γιατροί που εφημέρευαν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο Μποδοσάκειο δεν κατάφεραν να διαγνώσουν, όπως αποδείχθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο.