Έκκληση ΕΒΕΑ-ΓΣΕΒΕΕ για αναστολή απεργιών

Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς ζητάει ο επιχειρηματικός κόσμος...
2'

Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς ζητάει ο επιχειρηματικός κόσμος, τουλάχιστον για το δεκαήμερο των γιορτών.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις και οι πολίτες είναι τα παράπλευρα θύματα της διαμάχης της κυβέρνησης με τις συντεχνίες.
Κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες και γενικότερα στις ΔΕΚΟ, να κατανοήσουν ότι τα προβλήματα των Δημόσιων Επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται πρέπει να επιλυθούν, καθώς έχουν γίνει πλέον αβάσταχτα για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
«Τους καλούμε να σταματήσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που δίνουν τη χαριστική βολή στη χειμαζόμενη αγορά» ανέφερε.

Επιστολή έστειλε και η ΓΣΕΒΕΕ προς τις ομοσπονδίες και τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κάνοντας έκκληση για αναστολή των κινητοποιήσεων για το επόμενο δεκαήμερο.

Στην επιστολή της η ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει: «Αναγνωρίζουμε την διεκδίκηση και αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων στις συγκοινωνίες ως αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμά τους. Αντιλαμβανόμαστε επίσης, και το ότι με τις απεργιακές κινητοποιήσεις υπάρχει και επιπρόσθετη οικονομική ζημιά για τους εργαζόμενους του κλάδους σας. Πρέπει όμως να αντιληφθείτε και εσείς ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα (εργοδότες και εργαζόμενοι) κινδυνεύουν να χάσουν την ίδια την δουλειά τους, εκτός από τις μειώσεις αποδοχών τους, και οι μικρές ιδιαίτερα επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο ΑΝ δεν υπάρξει η δυνατότητα, ιδιαίτερα τώρα την εορταστική περίοδο, να ενισχυθούν τα έσοδα τους. Όσο αυτό βέβαια είναι δυνατόν υπό τις παρούσες συνθήκες βαθιάς οικονομικής ύφεσης».

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων ζητούν από τους συνδικαλιστές και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου.