Μεσολόγγι: Ποιες αντιφάσεις του κρεοπώλη έφεραν τη σύλληψη του

Μεσολόγγι: Αντιφάσεις αλλά και ψευδείς ισχυρισμοί του 50χρονου κρεοπώλη οδήγησαν τις αρχές στη σύλληψή του, την ώρα που ο 31χρονος εξακολουθεί να αγνοείται με τις ελπίδες να βρεθεί ζωντανός να σβήνουν
2'

Οι πολλές αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε κατά τη διάρκεια των καταθέσεών του για την εξαφάνιση του Μπάμπη, ήταν αυτές που άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της συλληψής του κρεοπώλη.

Με τον 50χρονο κρεοπώλη να επικαλείται κενά μνήμης, τη στιγμή που όλα τα στοιχεία και οι μαρτυρίες έδειχναν πως ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είχε δει ζωνταντό τον 31χρονο κυνηγό και μια σειρά ψευδών ισχυρισμών οι οποίοι κατέρρευσαν στη συνέχεια οδήγησαν τις αρχές στη σύλληψή του, αν και ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του.

Ο κρεοπώλης ανέφερε αρχικά στους αστυνομικούς ότι επέστρεψε απευθείας στο σπίτι του, τη νύχτα που μετέφερε τον Μπάμπη στη διασταύρωση των ΤΕΙ. Κάτι όμως που δεν συνέβη, όπως έδειξαν μια σειρά από κάμερες ασφαλείας. Δεν είχε αναφέρει ποτέ ότι είχε μιλήσει με τον 36χρονο φίλο του, πριν και μετά την εξαφάνιση. Αποδείχτηκε ότι το έκανε, με τον 50χρονο να επαναλαμβάνει πως δεν θυμάται όσα έγιναν κι ειπώθηκαν στις συνομιλίες τους.

Το κινητό του τηλέφωνο. Ανέφερε ότι δεν το είχε μαζί τη νύχτα της εξαφάνισης, αλλά στην πορεία διαπιστώθηκε το αντίθετο. Επικαλείται ένα «κενό» μνήμης 50 λεπτών, από τη στιγμή που άφησε τον Μπάμπη στη διασταύρωση μέχρι την ώρα που επέστρεψε σπίτι του. Στο διάστημα αυτό όμως, αντάλλασσε μηνύματα και έκανε τηλεφωνικές κλήσεις, που φρόντισε να διαγράψει.

Όπως προέκυψε από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ο κρεοπώλης ήταν εκείνος που κάλεσε τον Μπάμπη για να συναντηθούν και όχι το αντίστροφο, όπως έλεγε αρχικά. Ενώ από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε ότι ο κρεοπώλης και ο Μπάμπης βρίσκονταν στο ίδιο σημείο τη νύχτα της εξαφάνισης για πολλή ώρα. Με τον 50χρονο να μην μπορεί να δώσει εξήγηση.