Μακελειό στη Γλυφάδα: Τι δείχνουν το ψυχολογικό προφίλ του Άρη και το μοτίβο δράσης
Ιδιαίτερη αναφορά στο υποστηρικτικό δίκτυο του Αιγύπτιου και στο εναλλακτικό σενάριο του εγκλήματος
Αδιάκοπες είναι οι ανατροπές στην υπόθεση του μακελειού στην ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η εγκληματολόγος Μαρία Αλβανού προσπάθησε να εξηγήσει με βάση την επιστημονική εμπειρία τις κινήσεις και το κίνητρο του δράστη.
«Προσπαθούμε να κλειδώσουμε στο μοτίβο πράξεων αντί να κοιτάξουμε πρώτα τι στοιχεία υπάρχουν. Αυτό που μπορώ να δω είναι τι μοτίβο υπάρχει στη βιβλιογραφία», ανέφερε αρχικά.
Με βάση την εμπειρία της είπε πως σε επιστημονικό επίπεδο οι μαζικές εκτελέσεις σε χώρους εργασίας είναι ψηλά στην λίστα της εγκληματολογίας.
Εστίασε δε σε τρία χαρακτηριστικά:
-Σύγκρουση στο χώρο εργασίας
-Διαπροσωπικές σχέσεις
-Προφίλ του δράστη
«Νομίζω πως χρειάζεται υπομονή. Μπορεί να μη μάθουμε ποτέ. Το θέμα είναι τι πυροδοτεί μια αντίδραση», ανέφερε με νόημα.
«Θα με ενδιέφερε το κομμάτι της διαρροής του πλάνου προς τρίτους, και αν υπήρχε κάποιο δίκτυο υποστήριξης. Οι άνθρωποι όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε συγκρούσεις έχουμε ένα δίκτυο προστασίας, με ανθρώπους που μιλάμε και είναι υποστηρικτικό», εξήγησε.
«Όταν σταματάμε έναν δράστη με ένα όπλο και αυτός βγάζει ένα άλλο σημαίνει πως έχει παίξει το εναλλακτικό σενάριο. Είναι ένα έγκλημα που έχεις πάρει την απόφαση πως μπορεί να στοχεύσεις και άλλους», διευκρίνισε.
Στην τελευταία ανατροπή στο έγκλημα που σόκαρε το πανελλήνιο, υποστηρίχθηκε ότι ο Αιγύπτιος μακελάρης έμενε στο σπίτι της... Μαρίας Καρνέση, την οποία δολοφόνησε!
Σύμφωνα με το MEGA, τα κοινόχρηστα στο σπίτι στο οποίο έμενε ο Αιγύπτιος πήγαιναν στο όνομα «Μαρία Καρνέση» και όχι στο όνομα «Αντρέας Καρνέσης», για τον οποίο δούλευε ο Αιγύπτιος.
Ωστόσο, αυτό που προξενεί μεγάλη εντύπωση και περιπλέκει τα πράγματα είναι το γεγονός πως ο Αιγύπτιος δεν έμενε στο σπίτι στη Γλυφάδα εδώ και μήνες οπότε δεν δικαιολογείται και το δολοφονικό και τα περί έξωσης, τα οποία όπλισαν το χέρι του 76χρονου.
Αυτό που μπαίνει πλέον στη συζήτηση είναι το γεγονός ο Αιγύπτιος, ο οποίος φώναζε «δεν θα με βγάλετε από το σπίτι» να αναφέρεται σε κάποιο άλλο οίκημα...