Κορινθία: «Δεν έχω δει ακόμη τον αιχμάλωτο γιο μου», λέει ο παλαιοχριστιανός Μανώλης
Ο παλαιοχριστιανός Μανώλης εξακολουθεί να μπορεί να μην δει τον γιο του, ο οποίος φιλοξενείται στο «Παίδων», ύστερα από εντολή εισαγγελέα. «Το κράτος με ειρωνεύεται λίγο», υποστήριξε.
«Μάλλον πρέπει να βγάλω λαγούς από το καπέλο μου, για να καταφέρω να βρω γρήγορα σπίτι για να πάρω πίσω το παιδί μου, τον αιχμάλωτο γιο μου», επεσήμανε σήμερα το μεσημέρι (22/02) ο Μανώλης Καλαϊτζαδάκης, μιλώντας στο MEGA. «Προς ώρας, έχω στο μυαλό μου να μαζέψω τα κομμάτια μου.
Καλώς ή κακώς δεν επιλέξαμε ή ζητήσαμε τη δημοσιότητα. Τρία χρόνια έρχονταν και κυνηγούσαν δίπλα μας, δεν προκάλεσα εγώ όσα ακολούθησαν. Το επόμενο βήμα είναι να πάρω το παιδί μου. Νομίζω ότι η γυναίκα μου και τα παιδιά μου θέλουν να ηρεμήσουμε όλοι από την αρνητική δημοσιότητα. Επέλεξα να μη γνωρίζω πού βρίσκονται η γυναίκα και τα παιδιά μου. Δεν ήμουν εκεί, όταν έφυγαν», προσέθεσε ακόμη.
«Η Σεβαστή είναι καλή μάνα και είμαι σίγουρος ότι είναι καλά τα παιδιά μας»
«Όταν χρειάζεται, παίρνω τη φαρμακευτική αγωγή (σ.σ. που μου έχει χορηγηθεί). Στην πόλη, δύσκολα θα μπορέσω (σ.σ. να ζήσω). Έχω τις καλλιέργειές μου, τα ζώα μου. Ίσως στα περίχωρα της Κορινθίας. Στην Ικαρία, ασχολούμουν με τα αγροτικά προϊόντα. Πρώτα, πρέπει να δω πώς θα διαχειριστώ όλα αυτά που συνέβησαν στην οικογένειά μου», τόνισε ακόμη ο Μανώλης Καλαϊτζαδάκης.
«Όταν πήγαινα εγώ σχολείο, ήταν πολύ διαφορετικό. Διαφωνώ με τις κατευθύνσεις που δίνονται πλέον, η απάντηση στο ερώτημα είναι βαθύτερη από ό,τι νομίζετε», επεσήμανε ακόμη ο πατέρας της παλαιοχριστιανικής οικογένειας για την απόφαση να μην πηγαίνουν τα παιδιά του στο σχολείο.
«Στο δημόσιο μπήκα το 2007, μέχρι τότε ζούσα ιδανικά. Δούλευα από μικρός σε πολλά επαγγέλματα, σε κούριερ, δεν περίμενα να με ζήσει το κράτος. Πέρασα δύο μηνίσκους, μπορούσα να πάρω μετάταξη και το έκανα», προσέθεσε.
«Με μεγάλη χαρά θα σου παραχωρήσουμε το πατρικό μας σπίτι, στην Ικαρία», λέει θείος του
«Μανώλη μου, θέλω πολύ να έρθεις στην Ικαρία και να εγκατασταθείς στο πατρικό μας, με μεγάλη χαρά θα σου το παραχωρήσουμε», είπε ο θείος του παλαιοχριστιανού πατέρα, σε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή Live News του MEGA.
Επιπλέον, σε συγγενικό πρόσωπο θα φιλοξενηθεί ο Μανώλης Καλαϊτζαδάκης, ο πατέρας της οικογένειας παλαιοχριστιανών από την Ορεινή Κορινθία, όπως γνωστοποίησε ο δικηγόρος του, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας σήμερα (22/02) στο MEGA. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να μπορέσει να δει ξανά τον 15χρονο γιο του, ο οποίος φιλοξενείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο «Παίδων».
Παράλληλα, εξακολουθεί να πλανάται το ερώτημα αν αλλάξει γνώμη και εν τέλει αποφασίσει να δώσει δείγμα DNA στις Αρχές, ώστε να διαπιστωθεί αν είναι ο βιολογικός πατέρας των παιδιών που εντοπίστηκαν στο λαγούμι της Κορινθίας. «Του πρότεινα να κάνει τεστ DNA», υπογράμμισε ακόμη ο δικηγόρος του.
Νωρίτερα, είχε αναφέρει ότι «δεν ζούσαν σε λαγούμι τα παιδιά, ζούσαν σε ένα τροχόσπιτο, το μεγαλύτερο που υπάρχει σε κατασκευή. Η σπηλιά έχω εξηγήσει ότι ήταν μια εκκλησία», σε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου.
Παράλληλα ο παλαιοχριστιανός αναφέρθηκε εκ νέου στον μισθό που λάμβανε από τον δήμο Ερέτριας, λέγοντας ότι από αυτά τα χρήματα έπρεπε να ζήσουν 8 άτομα και όχι μόνο εκείνος, ενώ ήταν κατηγορηματικός για το θέμα του DNA.
Όπως είπε, δεν πρόκειται να κάνει τεστ DNA, καθώς το χαρτί αναφέρει «για μελλοντικές χρήσεις» εξηγώντας έτσι ότι δεν δέχεται να έχουν το γενετικό του υλικό και να το φακελώσουν την οικογένειά του, ενώ ξέσπασε, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν τα παιδιά να βλέπουν την οικογένεια να βγαίνει στα κανάλια, καθώς «είναι ιδιωτική».
Και δεύτερος μισθός «έμπαινε» στο λαγούμι
Υπάλληλος του δασαρχείου Αττικής αποκάλυψε ότι και η γυναίκα του εργαζόταν περιστασιακά στη δημόσια υπηρεσία. Ταυτόχρονα, μαρτυρίες γειτόνων κάνουν λόγο για «σοκ», λέγοντας πως «άνθρωποι ήταν ήσυχοι, τα παιδιά έβγαιναν και έλεγαν τα κάλαντα, διάβαζαν κάτω από τα δέντρα. Το ακίνητο από κάτω είχε κατσαρίδες», ενδεικτικό της κατάστασης στην κατοικία όπου διέμενε η οικογένεια, κοντά στον Δήμο Ηλιούπολης, πριν «μετακομίσει» στο λαγούμι.