5+1 γνωστές Ελληνίδες εξηγούν στο Newsbomb.gr τι σημαίνει να είσαι γυναίκα του σήμερα
Γυναίκες που αποτελούν πηγή έμπνευσης και δύναμης, στέλνουν τα δικά τους μηνύματα αλληλεγγυής και ανθρωπιάς μέσω του Newsbomb.gr, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που εορτάζεται κάθε χρόνο την Παρασκευή 8 Μαρτίου, το Newsbomb.gr προσκάλεσε έξι γυναίκες να πουν τι σημαίνει για εκείνες αυτή η μέρα και ποιες είναι οι διεκδικήσεις τους.
Η βουλεύτρια Έφη Αχτσιόγλου, η προπονήτρια Ελένη Καπογιάννη, η δικηγόρος Μαρία Λαθούρη, η δημοσιογράφος Ευλαμπία Ρέβη, η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Παυλίνα Βουλγαράκη και η υπεύθυνη του τομέα Σαμαρειτών διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νίκη Νικολοπούλου μίλησαν για την 8η Μαρτίου, μία ημερομηνία ορόσημο που τιμά όλα όσα έχει καταφέρει το γυναικείο φύλο μέχρι σήμερα.
«Το μεγαλύτερο μου πρωτάθλημα στη ζωή είναι ότι οι άνδρες συνάδελφοι μου με φωνάζουν “coach” και όχι “Ελενίτσα”, είναι πολύ σημαντικό ένας άνδρας συνάδελφος να αποδεχτεί ότι είσαι ίσος με αυτόν. Για μένα αυτό σημαίνει ότι είμαι στον σωστό δρόμο και ότι κάτι κάνω καλά», τόνισε η Ελένη Καπογιάννη.
«Για τη καθεμία από εμάς, η γυναίκα μπορεί να σημαίνει κάτι διαφορετικό ανάλογα με την προσωπική εμπειρία και τα βιώματά μας. Ένα πράγμα όμως νομίζω δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Η εξαιρετική ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε ταυτόχρονα σε πολλαπλούς και απαιτητικούς ρόλους. Για μένα, λοιπόν, γυναίκα σημαίνει πρωτίστως δύναμη, αγάπη και φως. Πηγή έμπνευσης για όλους», είπε η δικηγόρος Μαρία Λαθούρη.
«Η μέρα αυτή είναι μια μέρα στην οποία διασταυρώνονται διαφορετικοί αγώνες γυναικών, από τις πιο καταπιεσμένες και αόρατες, όπως οι μετανάστριες και οι εργάτριες, μέχρι τις πιο αναγνωρισμένες στον επαγγελματικό ή δημόσιο βίο - και καθεμιά με διαφορετικό τρόπο έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με τις συνέπειες των έμφυλων κοινωνικών ανισοτήτων», λέει η Έφη Αχτσιόγλου.
«Δεν είμαστε γυναίκες απλώς επειδή διαθέτουμε δύο χρωμοσώματα Χ, αλλά γιατί λειτουργούμε μέσα από τις αισθήσεις και τα συναισθήματά μας. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε και τα πλάσματα που φύσει μέσα τους γεννούν τη ζωή», τόνισε από την πλευρά της η Ευλαμπία Ρέβη.
«Μία γυναίκα πρέπει να συμπεριφέρεται με αυτοπεποίθηση και τότε αυτόματα με τον δικό της τρόπο “θεραπεύεται” ένας κύκλος γυναικών όπως της μητέρας, της φίλης, της αδελφής. Οφείλουμε να είμαστε αυτό το παράδειγμα στον μικρόκοσμό μας», πρόσθεσε η Παυλίνα Βουλγαράκη.
«Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματά των γυναικών όλων του κόσμου για πάνω από έναν αιώνα όχι μόνο
για την ισότητα αλλά για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Να βλέπουν την γυναίκα ως άνθρωπο και όχι ως ρόλο σε μια καταχωνιασμένη γωνιά της ζωής όπου ίσχυε μέχρι πρότινος και όπου σε ορισμένες χώρες ακόμα και σήμερα η γυναίκα δεν έχει δικαίωμα να ζήσει, να γελάσει, να μιλήσει, να διεκδικήσει», ανέφερε η Νίκη Νικολοπούλου.
Ελένη Καπογιάννη: «Το μεγαλύτερο μου πρωτάθλημα στη ζωή είναι ότι οι ανδρες συνάδελφοι μου με φωνάζουν "coach" και όχι "Ελενίτσα"»
Η Ελένη Καπογιάννη, προπονήτρια καλαθοσφαίρισης στην γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού και στην Εθνική Γυναικών του Ιράν, μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε ότι οι γυναίκες πρέπει συνεχώς να αποδεικνύουν και να διεκδικούν πράγματα που για τους άνδρες είναι δεδομένα.
«Η γυναίκα μπορεί να καταφέρει ό,τι και ένας άντρας. Το να είσαι γυναίκα σήμερα σημαίνει καθημερινός αγώνας για να αποδείξουμε τα αυτονόητα. Από την άλλη είναι και ένα στοιχείο που μας κάνει καλύτερες. Το να πρέπει να αποδεικνύεις κάθε μέρα τον εαυτό σου σε βάζει σε μία διαδικασία να θέλεις να γίνεσαι καλύτερη και να βελτιώνεσαι σε όποιον τομέα της ζωής. Μπορεί να έχει ένα κόστος αλλά πρέπει να δούμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος, να μην επαναπαυόμαστε και να θέλουμε να γινόμαστε καλύτερες», είπε αρχικά η Ελένη Καπογιάννη.
Και πρόσθεσε: «Σε όλα τα χρόνια που εργάζομαι στον αθλητισμό δεν σκέφτηκα ποτέ ότι βρίσκομαι σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο. Δεν έλαβα ποτέ υπόψιν ότι βρίσκομαι σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, συνέχισα να κάνω αυτό που αγαπώ με θέρμη. Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη κάθε μέρα. Με τη δουλειά μου και το “σπαθί” μου έχω κερδίσει αυτό που είμαι σήμερα. Το μεγαλύτερο μου πρωτάθλημα στη ζωή είναι ότι οι άνδρες συνάδελφοι μου με φωνάζουν "coach" και όχι "Ελενίτσα", είναι πολύ σημαντικό ένας άνδρας συνάδελφος να αποδεχτεί ότι είσαι ίσος με αυτόν. Για μένα αυτό σημαίνει ότι είμαι στον σωστό δρόμο και ότι κάτι κάνω καλά».
Έφη Αχτσιόγλου: «Σήμερα διασταυρώνονται διαφορετικοί αγώνες γυναικών»
Η Έφη Αχτσιόγλου, βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών μιλώντας στο Newsbomb.gr για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η μέρα αυτή είναι μια μέρα στην οποία διασταυρώνονται διαφορετικοί αγώνες γυναικών, από τις πιο καταπιεσμένες και αόρατες, όπως οι μετανάστριες και οι εργάτριες, μέχρι τις πιο αναγνωρισμένες στον επαγγελματικό ή δημόσιο βίο - και καθεμιά με διαφορετικό τρόπο έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με τις συνέπειες των έμφυλων κοινωνικών ανισοτήτων».
Η Έφη Αχτσιόγλου δίνοντας τη δική της σημασία στην Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας ανέφερε: «Η 8η Μάρτη ιστορικά είναι ημέρα απεργίας και διαδηλώσεων και συμπυκνώνει τους αγώνες των γυναικών σε κάθε επίπεδο: για ίσα δικαιώματα στην εργασία και την εκπαίδευση, για ασφάλεια στον δημόσιο χώρο αλλά και τις διαπροσωπικές σχέσεις και την προστασία από την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες, για την αναγνώριση και την εκπροσώπησή τους σε κάθε έκφανση της κοινωνικής, επαγγελματικής και πολιτικής ζωής. Η μέρα αυτή είναι μια μέρα στην οποία διασταυρώνονται διαφορετικοί αγώνες γυναικών, από τις πιο καταπιεσμένες και αόρατες, όπως οι μετανάστριες και οι εργάτριες, μέχρι τις πιο αναγνωρισμένες στον επαγγελματικό ή δημόσιο βίο - και καθεμιά με διαφορετικό τρόπο έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με τις συνέπειες των έμφυλων κοινωνικών ανισοτήτων».
Στην ερώτηση «Μία γυναίκα έχει πολλαπλούς ρόλους στη ζωή της, ως μητέρα, ως σύζυγος, σύντροφος, κόρη φίλη κ.ά., αντιμετωπίζονται με στερεότυπα και προκαταλήψεις στην οικογένεια και την κοινωνική τους ζωή;», η Έφη Αχτσιόγλου απάντησε: «Η ερώτησή σας είναι πολύ εύστοχη, γιατί οι γυναίκες, όντως, συχνά αντιμετωπίζονται μέσω ετεροπροσδιορισμού: ως σύντροφοι, σύζυγοι ή μητέρες άλλων ανθρώπων. Αυτό από μόνο του δείχνει το βάθος των έμφυλων στερεοτύπων που δε σταματούν να αναπαράγονται. Δεν υπάρχει γυναίκα, λιγότερο ή περισσότερο προνομιούχα στα υπόλοιπα πεδία, που να μην βιώνει σεξισμό κάποιου είδους σε διαφορετικά πλαίσια».
Η ίδια ανέφερε πως μητρότητα και καριέρα συνδυάζονται δύσκολα. «Καμιά φορά ακούω το επιχείρημα, που λέγεται με καλές προθέσεις, ότι αν μια γυναίκα θέλει μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Συμφωνώ φυσικά ότι είμαστε ικανές για τα πάντα, αλλά χρειάζεται να αναγνωρίζουμε πως ό,τι καταφέρνει μια γυναίκα το καταφέρνει με πολλαπλάσιους αγώνες και μεγαλύτερο τίμημα, ακριβώς λόγω των πολλαπλών εμποδίων που συναντά στην πορεία της. Άρα να μην ξεχνάμε να αγωνιζόμαστε για την άρση αυτών των εμποδίων σε κοινωνικό επίπεδο, και για τη γυναικεία χειραφέτηση και ενδυνάμωση -κι όχι μόνο να επαινούμε τις φωτεινές εξαιρέσεις που τα καταφέρνουν παρά τις δυσκολίες», σημείωσε.
Τέλος, χρησιμοποιώντας τρεις λέξεις για να εξηγήσει τι σημαίνει γυναίκα είπε: «Δύναμη, Αλληλεγγύη και Διεκδίκηση».
Μαρία Λαθούρη: Γυναίκα σημαίνει δύναμη, αγάπη και φως»
Η δικηγόρος Μαρία Λαθούρη η οποία ασκεί μάχιμη και συμβουλευτική δικηγορία ως νομικός σύμβουλος σε μη κυβερνητικές οργανώσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών, ανάμεσά τους και η W.I.N Hellas έχει αφοσιωθεί σε αυτό το σπουδαίο έργο και μίλησε στο Newsbomb.gr για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.
Για την ίδια η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μία καλή ευκαιρία να γιορτάσουμε τις νίκες και τα επιτεύγματα της γυναίκας σε όλους τους τομείς της ζωής αλλά και να προβληματιστούμε για όσα μας κρατάνε ακόμα πίσω.
«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γιορτάσουμε τις νίκες και τα επιτεύγματα της γυναίκας σε όλους τους τομείς της ζωής. Είναι όμως μια ακόμα καλύτερη ευκαιρία να προβληματιστούμε για όσα μας κρατάνε ακόμα πίσω. Για όσα αυτονόητα γίνονται ακόμα καθημερινά αντικείμενο διαπραγμάτευσης και συζητήσεων. Για μένα προσωπικά, ως νέα μητέρα και δικηγόρο που ασχολείται ενεργά με την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας μέσω της W.I.N. HELLAS, η Παγκόσμια αυτή ημέρα είναι μια πραγματική ευκαιρία να επισημάνω τη σημασία της ενδυνάμωσης και της υποστήριξης των γυναικών που βρίσκονται σε ένα κακοποιητικό περιβάλλον, σε μία κακοποιητική σχέση, τις γυναίκες που στο ίδιο τους το σπίτι νιώθουν μόνες, ξένες, πλήρως απαξιωμένες, αβοήθητες, βιώνοντας καθημερινά βία από τον "άνθρωπό τους", με κίνδυνο πολλές φορές την ίδια τους τη ζωή. Αυτές οι γυναίκες είναι η πρώτη μου σκέψη αυτή την ημέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Λαθούρη.
Για τη δικηγόρο Μαρία Λαθούρη «γυναίκα» σημαίνει: «Για τη καθεμία από εμάς, η γυναίκα μπορεί να σημαίνει κάτι διαφορετικό ανάλογα με την προσωπική εμπειρία και τα βιώματά μας. Ένα πράγμα όμως νομίζω δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα. Η εξαιρετική ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε ταυτόχρονα σε πολλαπλούς και απαιτητικούς ρόλους. Για μένα, λοιπόν, γυναίκα σημαίνει πρωτίστως δύναμη, αγάπη και φως. Πηγή έμπνευσης για όλους».
Τέλος, η ίδια καταφέρνει να συνδυάσει μητρότητα και καριέρα: «Ο συνδυασμός μητρότητας και καριέρας αποτελεί μια διαρκή πρόκληση για τις γυναίκες του 21ου αιώνα. Και η –ρητορική θα έλεγα- ερώτηση που μας γίνεται συχνά «μα πώς τα καταφέρνεις όλα;» κρύβει συνήθως μια θλιβερή παραδοχή στην απάντηση της καθεμιάς μας. Το κόστος, δηλαδή το τίμημα αυτής της υπερπροσπάθειας να ισορροπήσουμε τη μητρότητα με την επαγγελματική μας ζωή, ιδίως τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών μας», είπε.
Και πρόσθεσε: «Το τίμημα για κάποια γυναίκα μπορεί να είναι ότι δεν βλέπει τα παιδιά της όσο θα ήθελε μέσα στην ημέρα ή ότι στη δουλειά δεν έχει την πρόοδο που προσδοκούσε να έχει βάσει της μέχρι τώρα πορείας της, είτε ότι δεν μένει ποιοτικός χρόνος για το σύζυγό της, ή ότι δεν προσέχει αρκετά τον εαυτό της, την υγεία της. Το πρόβλημα μπορεί να μετριαστεί με πολλή βοήθεια στο σπίτι (κάτι βέβαια που προϋποθέτει την οικονομική άνεση του ζευγαριού ή την παρουσία και τη διαρκή διαθεσιμότητα της παραδοσιακής γιαγιάς και του παππού), σε συνδυασμό με την υποστήριξη/κατανόηση του εκάστοτε εργοδότη και την ενθάρρυνση της σύγχρονης εργαζόμενης γυναίκας από την οικογένεια και το συζύγό της».
Ευλαμπία Ρέβη: «Αν συνέκρινα με κάτι τη γυναίκα θα ήταν η θάλασσα, άγρια όταν υπερασπίζεται, ήρεμη όταν επιτυγχάνει»
Η δημοσιογράφος Ευλαμπία Ρέβη, μιλώντας στο Newsbomb.gr με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η σημειρνή μέρα είναι αφιερωμένη σε «όλες εκείνες τις σπουδαίες γυναίκες που κατά εκατοντάδες χιλιάδες έβαλαν τα θεμέλια, ώστε να ζούμε εμείς σήμερα με περισσότερα δικαιώματα».
«Είναι μία ημέρα μνήμης προς όλες εκείνες τις σπουδαίες γυναίκες που κατά εκατοντάδες χιλιάδες έβαλαν τα θεμέλια, ώστε να ζούμε εμείς σήμερα με περισσότερα δικαιώματα. Είναι, ταυτόχρονα, και μία ημέρα υπενθύμισης ότι αυτός ο αγώνας δεν έχει τελειώσει και οφείλουμε στις προγόνους μας να τον δίνουμε καθημερινά όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλη την ανθρωπότητα, μέχρι να παραδώσουμε τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά», είπε αρχικά η Ευλαμπία Ρέβη.
Γυναίκα για εκείνη σημαίνει: «Να έχεις αυτογνωσία, να κοιτάς περισσότερο προς τα μέσα σου και να διερευνάς όλες τις πτυχές της ταυτότητάς σου με γνώμονα πώς να συμβάλλεις στο να είναι ο κόσμος μας καλύτερος και πιο δίκαιος. Δεν είμαστε γυναίκες απλώς επειδή διαθέτουμε δύο χρωμοσώματα Χ, αλλά γιατί λειτουργούμε μέσα από τις αισθήσεις και τα συναισθήματά μας. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε και τα πλάσματα που φύσει μέσα τους γεννούν τη ζωή. Αν συνέκρινα με κάτι τη γυναίκα θα ήταν η θάλασσα, άγρια όταν υπερασπίζεται, ήρεμη όταν επιτυγχάνει».
«Νομίζω ότι τα στερεότυπα στην εργασία αγγίζουν τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες. Η κάθε πλευρά έχει να δώσει τη δική της μάχη και όλοι μας αναλαμβάνουμε ποικίλους ρόλους στο φάσμα της καθημερινότητας. Στον χώρο των ΜΜΕ θεωρώ ότι η γυναίκα έχει κερδίσει πολλά και δεν υπάρχουν στερεοτυπικές αντιλήψεις του τύπου "ένας άνδρας θα τα πήγαινε καλύτερα". Βλέπουμε γυναίκες σε όλα τα είδη ρεπορτάζ, σε θέσεις ευθύνης αλλά και σε διευθυντικά πόστα εν αντιθέσει με άλλα πεδία», πρόσθεσε.
Παυλίνα Βουλγαράκη: «Γυναίκα σημαίνει δύναμη, αγάπη και δημιουργία»
Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Παυλίνα Βουλγαράκη, μιλώντας στο Newsbomb.gr για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας ανέφερε ότι μέχρι σήμερα οι γυναίκες μέσα από αγώνες έχουν διεκδικήσει πλήθος δικαιωμάτων. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ακόμη και σήμερα προκαταλήψεις και στερεότυπα επηρεάζουν βαθύτατα την ζωή των γυναικών.
«Ιστορικά η Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας είναι μία υπενθύμιση της νίκης ενός μεγάλου αγώνα δικαιωμάτων. Συμβολικά η μέρα της γυναίκας είναι κάθε μέρα όχι μόνο εκείνη την ημέρα. Αφήνοντας στην άκρη εγωπαθείς προσεγγίσεις, θεωρώ ότι τη φύση μας οφείλουμε να την υπηρετούμε, να την υπερασπιζόμαστε, να την εκπροσωπεύουμε με τρόπο αντάξιο της», δήλωσε η Παυλίνα Βουλγαράκη.
«Τα στερεότυπα υπάρχουν και μας κυνηγούν, εγω λειτουργώ με διαφορετικό τρόπο. Στον κλάδο της τέχνης που βρίσκομαι, οι γυναίκες αντιμετωπίζονται με στερεότυπα ωστόσο επειδή είμαι ελεύθερος επαγγελματίας έχω ένα προβάδισμα. Μπορώ να μην δέχομαι τα στερεότυπα και να μην με ετεροκαθορίζει κάτι», υπογράμμισε.
«Μία γυναίκα πρέπει να συμπεριφέρεται με αυτοπεποίθηση και τότε αυτόματα με τον δικό της τρόπο “θεραπεύεται” ένας κύκλος γυναικών όπως της μητέρας, της φίλης, της αδελφής. Οφείλουμε να είμαστε αυτό το παράδειγμα στον μικρόκοσμό μας», πρόσθεσε.
Τέλος, η Παυλίνα Βουλγαράκη ανέφερε ότι γυναίκα σημαίνει: «Δύναμη, αγάπη και δημιουργία».
Νίκη Νικολοπούλου: «Όταν ένα κορίτσι γίνει γυναίκα και μετά μαμά, πάντα ο όρος μάνα μπαίνει πρώτα από όλα»
Η υπεύθυνη του τομέα Σαμαρειτών διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νίκη Νικολοπούλου μιλώντας στο Newsbomb.gr για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας ανέφερε ότι: «Προσωπικά η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματά των γυναικών όλων του κόσμου για πάνω από έναν αιώνα όχι μόνο
για την ισότητα αλλά για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Να βλέπουν την γυναίκα ως άνθρωπο και όχι ως ρόλο σε μια καταχωνιασμένη γωνιά της ζωής όπου ίσχυε μέχρι πρότινος και όπου σε ορισμένες χώρες ακόμα και σήμερα η γυναίκα δεν έχει δικαίωμα να ζήσει, να γελάσει, να μιλήσει, να διεκδικήσει».
Όσον αφορά τον συνδυασμό μητρότητα και καριέρα η Νίκη Νικολοπούλου ανέφερε ότι «είναι δύσκολος και ο συγχρονισμός αυτών των εννοιών. Η πραγματικότητα είναι πιο δύσκολη όμως. Δύκολες και οι ισορροπίες μεταξύ μητρότητας και καριέρας αν και θα προτιμούσα τον όρο εργασία. Αγαπώ πολύ την δουλειά μου και είναι μεγάλη τιμή να εργάζομαι στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό προσφέροντας τις υπηρεσίες μου στον συνάνθρωπο διότι μετά το πέρας της εργασίας μου προσφέρω και εθελοντικές υπηρεσίες».
«Παλεύω κάποιες στιγμές με τις ενοχές μου, όταν δεν έχω τον ελεύθερο χρόνο με την κόρη μου λόγω των πολλών επαγγελματικών υποχρεώσεων. Βέβαια ο χρόνος που αφιερώνω στο παιδί μου είναι ουσιαστικός και γεμάτος αγάπη και αφοσίωση και μας γεμίζει και τις δύο μας. Από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε η Φελισια έφερε φως και νόημα στη ζωή μου. Ευχαριστώ τον Θεό για αυτό», πρόσθεσε.
«Η αλήθεια είναι ότι όταν ένα κορίτσι γίνει γυναίκα και μετά μαμά, πάντα ο όρος μάνα μπαίνει πρώτα από όλα. Από την πρώτη στιγμή που θυμάμαι τον εαυτό μου και άρχιζα να μεγαλώνω, απέκτησα διάφορους ρόλους, κόρη, αδερφή, εγγονή, μαθήτρια, φοιτήτρια, φίλη, εργαζόμενη, σύζυγος, νοικοκυρά, μητέρα. Ευγνώμων που γεννήθηκα γυναίκα. Ευγνώμων για όλους αυτούς τους σπουδαίους ρόλους της ζωής μου», συμπλήρωσε.
Διαβάστε επίσης
Ένοπλες Δυνάμεις: Πώς βλέπουν πολλές γυναίκες την εθελοντική στράτευση γυναικών
Καρκίνος μαστού: Γιατί αυξάνονται οι διαγνώσεις σε νεαρές γυναίκες
Αυτοάνοσες παθήσεις: Γιατί οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο