ΕΛΛΑΔΑ

Συγκινεί η 13χρονη Αλεξία που δέχθηκε την αδέσποτη σφαίρα: «Εύχομαι να γίνω καλά»

Συγκινεί η 13χρονη Αλεξία που δέχθηκε την αδέσποτη σφαίρα: «Εύχομαι να γίνω καλά»
Η Αλεξία Σαμαρτζή στη συνέντευξή της στο Star

Οι πρώτες λέξεις της 13χρονης μετά το τραγικό περιστατικό στη Χαλκίδα

«Εύχομαι να γίνω καλά». Μ’ αυτή τη φράση η 13χρονη Αλεξία Σαμαρτζή συγκίνησε το ευρύ κοινό μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό του STAR που μίλησε μαζί με τους γονείς της για τον τιτάνιο αγώνα τους να επιστρέψει στην καθημερινότητα.

Πρόκειται για τη μικρή κοπέλα η οποία είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα στις Θεσπιές, την Κυριακή του Πάσχα το 2019. Η μικρή Αλεξία κατάφερε να επιζήσει του τραύματος της, αλλά έχει υποστεί 95% αναπηρία. Στο παρελθόν είχε μεταβεί στη Γερμανία, σε ειδική κλινική στο Αμβούργο, μέσω της οικονομικής στήριξης του κόσμου που βοήθησε την οικογένεια της.

Σήμερα η Αλεξία προσπαθεί να ζήσει, να επιβιώσει, να «επιστρέψει», τόνισε η Ζήνα Κουτσελίνη κάνοντας επανειλημμένα λόγο για ένα θαύμα. Από την πλευρά της, η μητέρα της Αλεξίας ανέφερε πως ποτέ της δεν θα ξεχάσει τις στιγμές που πριν από μερικά χρόνια την είχε στο πλευρό της και της έδινε νερό με το καλαμάκι.

Η μικρή Αλεξία εξήγησε πως από εκκλησίες έχει προμηθευτεί τα κομποσκοίνια που φοράει στο χέρι της, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ ρωτάει συνεχώς «γιατί δεν μπορώ να περπατάω», ραγίζοντας την καρδιά της μητέρας της.

Με αφορμή το φετινό Πάσχα οι γονείς της δηλώνουν πως «η δική μας Ανάσταση είναι να τη δούμε να περπατάει, να γίνει καλά».

Η Αλεξία Σαμαρτζή έχει υποβληθεί σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις οι οποίες ήταν πολύ κοστοβόρες, εξ ου και το μεγαλύτερο οικονομικό ποσό συγκεντρώθηκε από δωρεές του κόσμου. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης της μικρής στο STAR, προβαλλόταν στην οθόνη ο τραπεζικός λογαριασμός, στον οποίο μπορεί κάποιος να προχωρήσει σε σχετική δωρεά προκειμένου η Αλεξία να υποβληθεί στην επόμενη επέμβαση.

«Το μεγαλύτερο παράπονό μας είναι από τη Δικαιοσύνη», επισήμανε από την πλευρά του ο πατέρας της μικρής Αλεξίας. Ο ίδιος αποτελεί τη μεγάλη αγάπη της μικρής, τον κοιτάει στα μάτια, ενώ κατά τη διάρκεια της εκπομπής του χάρισε ένα τρυφερό φιλί.

Υπενθυμίζεται πως ο 55χρονος κατηγορούμενος έχει παραδεχθεί την πράξη του και είχε καταθέσει αίτηση για ποινική διαπραγμάτευση, κάτι που η οικογένεια της Αλεξίας δεν δέχθηκε. Πρόκειται για μια διαδικασία, κατά την οποία ο εισαγγελέας αποφασίζει για την ποινή του κατηγορουμένου χωρίς η υπόθεση να πάει στο ακροατήριο.

Σχετικές ειδήσεις