ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Αλιάγας στο Newsbomb.gr: «Στο Παναθηναϊκό Στάδιο έχει γραφτεί ιστορία, είναι πολύ συγκινητικό»

Νίκος Αλιάγας στο Newsbomb.gr: «Στο Παναθηναϊκό Στάδιο έχει γραφτεί ιστορία, είναι πολύ συγκινητικό»
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Συγκινημένος ο Νίκος Αλιάγας στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, στο Καλλιμάρμαρο

Στιγμές συγκίνησης στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας της Ελλάδας στην Γαλλία, μόλις 90 ημέρες μακριά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, τον Αύγουστο του 2024.

Στο κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο το απόγευμα της Παρασκευής 26 Απριλίου πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» ενώ σημαντικές προσωπικότητες παρακολούθησαν τη συγκινητική παράδοση της φλόγας.

Ο Νίκος Αλιάγας, ένα πρόσωπο «ορόσημο» για τις σχέσεις Ελλάδας - Γαλλίας ήταν ο παρουσιαστής της εκδήλωσης, μιλώντας σε ελληνικά και γαλλικά.

Ο Νίκος Αλιάγας μίλησε στην κάμερα του Newsbomb.gr και εξέφρασε τη συγκίνησή του και τα συναισθήματά του για την παρουσία της Γαλλίας στο Καλλιμάρμαρο και την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας.

«Είναι πολύ συγκινητικό γιατί εδώ έχει γραφτεί ιστορία, εδώ ξαναγεννήθηκε η ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων, η ιδέα της αρχαιότητας, μετά από τόσους αιώνες. Εδώ συνυπήρξαν η Ελλάδα και η Γαλλία και είναι ωραίο να γίνονται Ολυμπιακοί Αγώνες και να ξεκινάν στην Ελλάδα πάντα»

Για τα συναισθήματα που νιώθει που η Ελλάδα παραδίδει στη Γαλλία την Ολυμπιακή Φλόγα, δύο χώρες που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του, ο Νίκος Αλιάγας λέει με μεγάλη συγκίνηση:

«Για μένα η Ελλάδα και η Γαλλία είναι και οι δύο χώρες στην καρδιά μου άρα είναι ένα συναίσθημα ικανοποίησης και συγκίνησης όταν βλέπω τους δύο λαούς να είναι κοντά και γενικά είναι κοντά μοιραζόμαστε ωραία πράγματα

»