Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Συγκίνηση στην τελετή παράδοσης της Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο
Πηγή: Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας
ΕΛΛΑΔΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Συγκίνηση στην τελετή παράδοσης της Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο

Περηφάνεια και τιμή στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο με προορισμό το Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον φετινό Αύγουστο. Το Newsbomb.gr έδωσε το «παρών» στη συγκινητική εκδήλωση, κατέγραψε όσα έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής και συνομίλησε με τον Νίκο Αλιάγα, τον Γιάννη Βρούτση, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Γιάννη Φουντούλη, τον Αντώνη Τσαπατάκη και τον Σπύρο Καπράλο.

Εικονολήπτης: Χάρης Γκίκας

Συγκίνηση, περηφάνεια και τιμή στο Παναθηναϊκό Στάδιο στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας με την Ελλάδα να παραδίδει στη Γαλλία όχι μόνο τη φλόγα αλλά και το πνεύμα του αθλητισμού και των αξιών.

Μόλις 90 ημέρες μακριά από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, φορείς, αθλητές και άνθρωποι από τον χώρο του αθλητισμού έδωσαν το «παρών» στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο και μίλησαν με συγκινητικά λόγια για τη μεγάλη τελετή αλλά και τους αγώνες στο Παρίσι.

Το Φως του Ολυμπισμού έφερε στο Παναθηναϊκό Στάδιο που ήταν γεμάτο με περισσότερους από 30.000 θεατές, η παγκόσμια πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στην ολοκλήρωση της Λαμπαδηδρομίας των 11 ημερών και κατέληξε στον αρχηγό της Εθνικής ομάδας Υδατοσφαίρισης Γιάννη Φουντούλη, ο οποίος μαζί με τους συμπαίκτες του, που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» άναψε το βωμό στο Καλλιμάρμαρο.

Για τελευταία φορά σε ελληνικά χέρια πέρασε όταν η Πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά μετέφερε τη δάδα με την Ολυμπιακή Φλόγα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο ο οποίος την παρέδωσε στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024» Tony Estanguet.

Το παρών έδωσαν πολλοί επίσημοι, με το Newsbomb.gr να φωτογραφίζει την είσοδό τους στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ξεχώρισε η Τατιάνα Μπλάτνικ με την Άννα Μαρία, αλλά και η Μαρέβα Μητσοτάκη και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Γιάννης Βρούτσης στο Newsbomb.gr: «Ψηλές προσδοκίες, περηφάνεια, τιμή, με καθαρό αθλητισμό, τον αθλητισμό των αξιών»

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης μίλησε στην κάμερα του Newsbomb.gr λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης και τόνισε πώς «δεν μπορεί να περιοριστεί σε ένα απλό μήνυμα, δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν αυτό που θα εκτυλιχθεί»

Όπως τόνισε ο βουλευτής: «Τα μοναδικά συναισθήματα τιμής, συγκίνησης και υπερηφάνειας πρέπει να κατακλύζουν όλους τους Έλληνες. Το μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός της ανθρωπότητας, είναι ελληνικό προνόμιο. Η αξία της πατρίδας μας, της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας. Δεν υπάρχουν λόγια».

Την ευχή του έδωσε στη συνέχεια ο κ. Βρούτσης προς όλους τους Έλληνες αθλητές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Κάθε συμμετοχή να στέφεται με επιτυχία. Συνδεόμαστε με κάθε Ολυμπιακό Αγώνα. Εύχομαι καλή επιτυχία με όσες μεγαλύτερες εμπειρίες, συναισθήματα και μετάλλια. Ο αθλητισμός να είναι πρωταθλητής στην Ελλάδα. Ψηλές προσδοκίες, περηφάνεια, τιμή, με καθαρό αθλητισμό, τον αθλητισμό των αξιών»

Νίκος Αλιάγας στο Newsbomb.gr: «Στο Παναθηναϊκό Στάδιο έχει γραφτεί ιστορία, είναι πολύ συγκινητικό»

Ο Νίκος Αλιάγας, ένα πρόσωπο «ορόσημο» για τις σχέσεις Ελλάδας - Γαλλίας ήταν ο παρουσιαστής της εκδήλωσης, μιλώντας σε ελληνικά και γαλλικά.

Ο Νίκος Αλιάγας μίλησε στην κάμερα του Newsbomb.gr και εξέφρασε τη συγκίνησή του και τα συναισθήματά του για την παρουσία της Γαλλίας στο Καλλιμάρμαρο και την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας.

«Είναι πολύ συγκινητικό γιατί εδώ έχει γραφτεί ιστορία, εδώ ξαναγεννήθηκε η ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων, η ιδέα της αρχαιότητας, μετά από τόσους αιώνες. Εδώ συνυπήρξαν η Ελλάδα και η Γαλλία και είναι ωραίο να γίνονται Ολυμπιακοί Αγώνες και να ξεκινάν στην Ελλάδα πάντα».

Για τα συναισθήματα που νιώθει που η Ελλάδα παραδίδει στη Γαλλία την Ολυμπιακή Φλόγα, δύο χώρες που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του, ο Νίκος Αλιάγας λέει με μεγάλη συγκίνηση:

«Για μένα η Ελλάδα και η Γαλλία είναι και οι δύο χώρες στην καρδιά μου άρα είναι ένα συναίσθημα ικανοποίησης και συγκίνησης όταν βλέπω τους δύο λαούς να είναι κοντά και γενικά είναι κοντά μοιραζόμαστε ωραία πράγματα».

Γιάννης Φουντούλης στο Newsbomb.gr: «Στιγμές και εικόνες που θα με συντροφεύουν για μια ζωή»

Ο Γιάννης Φουντούλης, αρχηγός της Εθνικής Πόλο, ήταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος. Μαζί με τους συναθλητές του στο πόλο έτρεξαν μέχρι τον βωμό και ο αρχηγός άναψε τη φλόγα. Μιλώντας στο Newsbomb.gr περιέγραψε τα συναισθήματά του.

«Δεν συγκινούμαι πολύ εύκολα αλλά σήμερα ήταν από τις πιο συναισθηματικά φορτισμένες της ζωής μου. Μαγικές στιγμές που προσπάθησα να κρατήσω καλά μέσα μου. Στιγμές και εικόνες που θα με συντροφεύουν για μια ζωή» είπε ο Γιάννης Φουντούλης ενώ μίλησε παράλληλα με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα του.

Τον ρωτήσαμε ποιος είναι ο στόχος στο Παρίσι με τον ίδιο να μας απαντάει: «Στο Παρίσι πάμε σαν ασημένιοι, οπότε οι στόχοι και οι προσδοκίες είναι υψηλές. Θέλουμε να επαναλάβουμε κάτι αντίστοιχο με το Τόκιο αλλά πάμε με αυτό το όνειρο».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Έχουμε πολλά να διδαχθούμε από το ολυμπιακό πνεύμα και από τα ολυμπιακά ιδεώδη»

Δηλώσεις στην κάμερα του Newsbomb.gr έκανε και η πρόεδρος του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία είπε χαρακτηριστικά:

«Το γεγονός ότι η Ολυμπιακή παράδοση κρατιέται ζωντανή και πάντοτε από την πατρίδα μας και τα άγια χώματα της Ολυμπίας, ξεκινάει η αφή της φλόγας και αυτό το ταξίδι για την πρωτεύουσα είναι συγκινητικό. Έχουμε πολλά να διδαχθούμε από το ολυμπιακό πνεύμα και από τα ολυμπιακά ιδεώδη και το πνεύμα της ειρήνης είναι καλό να εξαπλωθεί σε περίοδο που μαστίζει λαούς και που καταπιέζονται».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ευχήθηκε στους Έλληνες αθλητές: «Τη σημαία ψηλά, καλούς αγώνες, καλές επιτυχίες και μεγαλύτερη επιτυχία είναι να αγωνίζεσαι».

Αντώνης Τσαπατάκης: «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τον αθλητισμό, για την Ελλάδα μας»

Ο παραολυμπιονίκης κολύμβησης, Αντώνης Τσαπατάκης γεμάτος συγκίνηση μίλησε στο Newsbomb.gr και τόνισε πώς: «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τον αθλητισμό, για την Ελλάδα μας, για όλους μας. Αυτό εκπροσωπεί ο αθλητισμός, το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων, να υπάρχει ειρήνη μεταξύ μας».

Ο Αντώνης Τσαπατάκης εξέφρασε τη χαρά του που θα εκπροσωπήσει τη χώρα φέτος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Σπύρος Καπράλος: «Η λαμπαδηδρομία ήταν καταπληκτική»

Ο Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής γεμάτος περηφάνεια για όσα έγιναν μέσα στο Καλλιμάρμαρο και έχοντας παραδώσει το Ολυμπιακό Φως στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024» Τόνι Εστανγκέ, μίλησε στο Newsbomb.gr.

«Κάθε φορά όταν παραδίδουμε τη φλόγα, σαν να βγάζουμε από την καρδιά μας στους διοργανωτές και φίλους Γάλλους. Η λαμπαδηδρομία ήταν καταπληκτική. Υποδεχθήκαμε τη φλόγα με απίστευτα συναισθήματα και σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία να ζήσουμε πάλι αυτές τις στιγμές και να ευχηθούμε στους Γάλλους, καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς».

Για τους Έλληνες αθλητές ο κ. Καπράλος ευχήθηκε: «Μας ενδιαφέρει να πάνε καλά οι Έλληνες πρωταθλητές. Έχουμε καλούς αθλητές. Επιδιώκουν να κερδίσουν μετάλλια να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και αν κερδίσουν ακόμα καλύτερα. Αλλά να έχουν προσπαθήσει».