ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Καμιά φωτιά για «Ιούδα» στην φετινή Ανάσταση λόγω των ισχυρών ανέμων

Χανιά: Καμιά φωτιά για «Ιούδα» στην φετινή Ανάσταση λόγω των ισχυρών ανέμων

Ήδη από το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής η Πυροσβεστική υπηρεσία με την συνδρομή και της αστυνομίας έχει επέμβει σε αρκετές περιπτώσεις όπου είχαν συγκεντρωθεί σωροί ξύλων

Κατεπείγουσα ενημέρωση για να τηρηθούν αυστηρά όλα όσα ορίζει η νομοθεσία για την αντιπυρική περίοδο που ξεκίνησε την 1η Μαΐου το βράδυ της Ανάστασης, εστάλη από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής προστασίας στις πυροσβεστικές υπηρεσίες.

Ο λόγος είναι πως ήδη σε πολλά χωριά των Χανίων αλλά και συνοικίες της πόλης , νέοι κυρίως, έχουν συγκεντρώσει μεγάλες ποσότητες με ξερά ξύλα και θάμνους για το «κάψιμο του Ιούδα» μετά την Ανάσταση.

Όμως οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες με εντάσεις που θα κυμαίνονται από 5 έως και 7 μποφόρ.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις – συνήθως – μεγάλες φωτιές εντός κατοικημένων περιοχών προκαλεί άμεσο κίνδυνο για εξάπλωση της φωτιάς μέσα στα χωριά.

Ήδη από το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής η Πυροσβεστική υπηρεσία με την συνδρομή και της αστυνομίας έχει επέμβει σε αρκετές περιπτώσεις όπου είχαν συγκεντρωθεί σωροί ξύλων.

Να σημειωθεί πως η οδηγία από το υπουργείο είναι να προβούν οι υπηρεσίες σε κάθε δυνατή ενέργεια για να αποφευχθούν δράσεις ή ενέργειες που πιθανόν να οδηγήσουν σε εκδήλωση πυρκαγιών με λόγω του εθίμου.

Επιπλέον υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις ποινικές κυρώσεις όσοι προκαλέσουν πυρκαγιά θα τους επιβληθεί και πρόστιμο που θα κυμαίνεται από 500 έως 50.000 ευρώ.

Το παράδειγμα το έδωσε ήδη η νεολαία και οι φορείς των Στερνών Ακρωτηρίου που αποφάσισαν να αναβάλουν το «κάψιμο του Ιούδα» για το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα.

Πηγή: flashnews.gr