ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν μαζικά οι εκδρομείς του Πάσχα - Πού υπάρχει κίνηση

Επιστρέφουν μαζικά οι εκδρομείς του Πάσχα - Πού υπάρχει κίνηση
Eurokinissi

Στις 19.00 στο «κόκκινο» καταγραφόταν η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

Oυρές πολλών χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στα διόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς επιστρέφουν στα αστικά κέντρα και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα.

Στις 19.00 στο «κόκκινο» καταγραφόταν η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου. Από τα διόδια του Ισθμού μέχρι και την Κινέττα σε πολλά σημεία τα οχήματα ακινητοποιούνταν λόγω μποτιλιαρίσματος από τη μαζική επιστροφή μετά το Πάσχα.

Πολλοί εκμεταλλεύτηκαν και την αργία της Πρωτομαγιάς και έμειναν στα χωριά τους μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης. Έτσι, όταν επέστρεψαν, συνάντησαν στο δρόμο τους αμέτρητα αυτοκίνητα που έκαναν το ταξίδι τους δύσκολο.

Αλλά και εκείνοι που ξεκίνησαν νωρίτερα, το πρωί της Τρίτης πάλι βρήκαν κίνηση στο δρόμο της επιστροφής. Αντίθετα, ομαλά διεξάγεται, σύμφωνα με την Τροχαία, η κίνηση στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα έχουν επιστρέψει στην Αττική μέσω των Εθνικών Οδών Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας 76.858 οχήματα.

Συγκεκριμένα, 44.200 πέρασαν από το ρεύμα εισόδου στα διόδια Ελευσίνας και 32.658 από τα διόδια Αφιδνών. Έως τις 23:00 ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.