ΕΛΛΑΔΑ

Θήβα: «Του έδινα οξυγόνο, αλλά ο αέρας έφευγε» - Συντετριμμένη η μητέρα του βρέφους που πέθανε

Θήβα: «Του έδινα οξυγόνο, αλλά ο αέρας έφευγε» - Συντετριμμένη η μητέρα του βρέφους που πέθανε

Το μωρό έπρεπε να διασωληνωθεί αλλά δεν εφημέρευε αναισθησιολόγος σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου Θήβας 

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Θήβας από τον θάνατο ενός βρέφους μόλις 1,5 έτους που έχασε τη ζωή του εντελώς ξαφνικά, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η μητέρα του, μίλησε στον Alpha περιγράφοντας τα πρώτα λεπτά που συνειδητοποίησε πως το παιδί της δεν είχε σφυγμό.

«Ούτε η καρδιά του χτυπούσε, ούτε ανέπνεε», λέει. «Το κοιτάω, δεν κουνιόταν, τα μάτια ήταν ανοιχτά, δεν κουνιόταν, δεν έπαιρνε ανάσα, άρχισα μαλάξεις, ο άντρας μου κοιμόταν μαζί του δεν το είχε πάρει χαμπάρι ακόμα. Τον πήρα αγκαλιά, η μπλούζα του είχε κάτι, είχε νερό στο στοματάκι του, τον γύρισα, τον χτύπησα στην πλατούλα, του έκανα μαλάξεις, του έδωσα οξυγόνο και μόλις του έδινα οξυγόνο, η κοιλιά του γέμιζε με αέρα και μετά ο αέρας έφευγε και ακουγόταν σαν να βράζει νερό μέσα του», περιγράφει και συγκλονίζει.

«Ξύπνησα τον άνδρα μου και πήρα τηλέφωνο για ασθενοφόρο, τους είπα το μωρό δεν αναπνέει και μου είπαν να κάνω μαλάξεις, ότι ακριβώς έκανα όλη την ώρα». Όταν έφτασαν οι διασώστες έκαναν αμέσως ΚΑΡΠΑ στο μωρό και το μετέφεραν στο νοσοκομείο Θήβας. «Ρωτούσα τι γίνεται, δεν μου έλεγαν, μου έλεγαν οι γιατροί προσπαθούν ό,τι καλύτερο».

Δεν υπήρχε αναισθησιολόγος

Σύμφωνα με την διοίκηση του νοσοκομείου Θήβας, το μωρό έφτασε άοπνο και άσφυγμο ενώ σύμφωνα με το πρωτόκολλο έπρεπε να διασωληνωθεί, ωστόσο αυτό δεν μπορούσε να γίνει καθώς δεν εφημέρευε ο αναισθησιολόγος, έτσι το μωρο διακομίστηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

«Μου είπαν ότι πρέπει να γινει νεκροψία για να καταλάβουν τι έχει γίνει», λέει η μητέρα του 1,5 έτους μωρού.

Την οικογένεια παρακολουθούσε κοινωνική λειτουργός του Δήμου Θήβας, ενώ η τοπική κοινωνία βρισκόταν κοντά στο ζευγάρι, που αντιμετωπίζει και οικονομικά προβλήματα.