ΕΛΛΑΔΑ

Βύρωνας: Νέα στοιχεία για την μαφιόζικη εκτέλεση - Οι δράστες παρακολουθούσαν την οικογένειά του

Βύρωνας: Νέα στοιχεία για την μαφιόζικη εκτέλεση - Οι δράστες παρακολουθούσαν την οικογένειά του

Νέα στοιχεία για την δολοφονική επίθεση στον Βύρωνα - Καταζητούμενος στην Αλβανία ο 32χρονος που γάζωσαν

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την μαφιόζικη εκτέλεση που έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Βύρωνα όπου ένας 32χρονος έπεσε νεκρός.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο Mega, ο 32χρονος μετά τις δολοφονίες που είχε διαπράξει το 2021 και το 2022 στην Αλβανία, είχε καταφύγει για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, ενώ μέχρι πρόσφατα έμενε στο Ντουμπάι, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων Αρχών το θύμα της δολοφονικής επίθεσης, σχετιζόταν με τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών και για το λόγο αυτό έμενε σε διαφορετικές χώρες, προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 32χρονος, είχε έρθει την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα προκειμένου να δει τη σύζυγο και το παιδί του.

Όπως όλα δείχνουν οι εκτελεστές του 32χρονου από την Αλβανία, φαίνεται πως παρακολουθούσαν μεθοδικά τη σύζυγο και το παιδί του στην Ελλάδα, με το εν ψυχρώ «χτύπημα» να γίνεται μπροστά στα μάτια του παιδιού του θύματος.

Δείτε το βίντεο του Mega

«Τον έψαχναν για τουλάχιστον έναν χρόνο»

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε στο Mega σχετικά με την εν ψυχρώ δολοφονία στο κέντρο του Βύρωνα και αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι η αλβανική μαφία αναζητούσε το θύμα για τουλάχιστον έναν χρόνο.

«Παρακολουθούσαν τη γυναίκα του… μιλάμε για ένα πολύ ακριβό συμβόλαιο γιατί μιλάμε για δύο πυροβολισμούς, το ένα στο κεφάλι, το άλλο στο σώμα, μιλάμε για ακαριαία χτυπήματα και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιθανολογούν ότι ήρθαν από την Αλβανία, τον εκτέλεσαν και σύντομο χρονικό διάστημα επέστρεψαν πίσω» ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας.

Κατέληξε λέγοντας ότι επρόκειτο για ηγετικό μέλος της αλβανικής μαφίας εξού και η τεράστια οικονομική άνεση.

Το προφίλ του θύματος

Την είδηση του εγκλήματος στον Βύρωνα προβάλουν με εκτενή ρεπορτάζ κι τα αλβανικά ΜΜΕ, καθώς ο 32χρονος ήταν καταζητούμενος και μέλος συμμορίας. Ήταν ύποπτος για δολοφονία 28χρονου στην Αλβανία ενώ είχε εμπλοκή και σε φονική ενέδρα.

Το 2018 είχε συλληφθεί για κατοχή μεγάλης ποσότητας οπλισμού και πυρομαχικών, αλλά και για χρήματα που προέρχονταν από κλοπές. Τρία χρόνια μετά είχε εισβάλει με μέλη της συμμορίας του σε μπαρ οπλισμένος με καλάσνικοφ. Κάμερες ασφαλείας είχαν καταγράψει τις επίμαχες σκηνές με τους θαμώνες να σηκώνουν τα χέρια ψηλά και τον 32χρονο να ψάχνει τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Όπως έδειχναν οι εικόνες ο ίδιος και οι συνεργοί του ζητούσαν τις ταυτότητες πελατών για να ελέγξουν τα στοιχεία τους, ώστε να μην γίνει λάθος στο άτομο που θα έμπαινε στο στόχαστρό τους.

Λίγους μήνες μετά ο 32χρονος είχε εμπλοκή σε φονική ενέδρα στην Αλβανία και το 2022 θεωρήθηκε βασικός ύποπτος για τη φονική επίθεση σε όχημα με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα τη δολοφονία 28χρονου.

Όλα αυτά όπως φαίνεται τον έβαλαν στο στόχαστρο αντίπαλων συμμοριών, που τον εντόπισαν στην Ελλάδα και τον Βύρωνα.

Οι αστυνομικοί αποδίδουν τη δολοφονία σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, με την σύζυγο και το 7χρονο παιδί του θύματος, να παραμένουν σε κατάσταση σοκ.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται αλλά για την ώρα παραμένουν άκαρπες, με τους κατοίκους της περιοχής να είναι ανάστατοι από χθες το βράδυ, καθώς το έγκλημα σημειώθηκε μια ανάσα από τα σπίτια τους, σε κατοικημένη περιοχή, κοντά σε μικρά παιδιά που έπαιζαν στην πλατεία.

Καρέ - καρέ η δολοφονία του 32χρονου στον Βύρωνα