Έντι Ράμα: Αυτοί θα τραγουδήσουν στην ομιλία του στο Γαλάτσι - «Έφαγε» πόρτα από τη Φουρέιρα!

Φιέστα προσπαθεί να στήσει ο Έντι Ράμα

Έντι Ράμα: Αυτοί θα τραγουδήσουν στην ομιλία του στο Γαλάτσι - «Έφαγε» πόρτα από τη Φουρέιρα!
Αρχείου - Eurokinissi
6'

Η ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα αναμένεται να πλαισιωθεί με ένα σόου από τραγουδιστές, οι οποίοι θα δώσουν μία διαφορετική αίσθηση την Κυριακή στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, στη φιέστα του Έντι Ράμα που πέρασε από τριάντα κύματα μέχρι να βρει χώρο για να πραγματοποιηθεί θα τραγουδήσουν η Era Rusi και ο τράπερ Noizy.

Να σημειωθεί πως οι κύκλοι του Έντι Ράμα απευθύνθηκαν στην Ελένη Φουρέιρα, ώστε να συμμετάσχει στην ομιλία του, κάτι που όμως που τελικά δεν στέφθηκε με επιτυχία. Η τραγουδίστρια που κατάγεται από το Φιέρι και διατηρεί καλές σχέσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους της χώρας της αρνήθηκε την πρόταση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, είναι πιθανό ο Αλβανός πρωθυπουργός να μην πει κουβέντα για το θέμα-«αγκάθι» μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, τη φυλάκιση δηλαδή του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Ποιους θα δει και τι θα πει –Όλο το πρόγραμμα της επίσκεψης

Προς αποφυγή επεισοδίων και έκτροπων η ελληνική αστυνομία έχει ήδη λάβει πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας με εκατοντάδες αστυνομικούς (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, Ασφάλεια, Τροχαία) να διατίθενται προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής μετάβαση του Έντι Ράμα στην τοποθεσία όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του.

Η Αστυνοµία θα βρίσκεται επί ποδός για την αποτροπή εντάσεων από άτοµα που πιθανότατα θα θελήσουν να κάνουν αντισυγκέντρωση έξω από το σηµείο όπου θα µιλήσει ο Έντι Ράµα. Με δεδομένη την φυλάκιση Μπελέρη γίνεται σαφές ότι η ελληνική πλευρά πρέπει να διασφαλίσει την ασφαλή επίσκεψη του Ράμα για ευνόητους λόγους.

Το πρόγραμμά του ξεκινάει από νωρίς σήμερα το πρωί καθώς ο πρωθυπουργός της Αλβανίας αναμένεται να αφιχθεί γύρω στις 09:00 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έντι Ράμα θα συνοδεύεται από περίπου 150 άτομα. Η συνοδεία αυτή θα περιλαμβάνει μέλη του υπουργικού συμβουλίου του, βουλευτές, 50 δημοσιογράφους και άνδρες της ασφάλειάς του που θα μεταβούν απευθείας στο κλειστό Christmas Theater του Γαλατσίου. Εκεί έχουν διαμορφωθεί δύο αίθουσες για τον πρωθυπουργό της Αλβανίας και τους συνεργάτες του.

Η ομιλία του θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 11.00 το πρωί, θα έχει βέβαια και συναντήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας με ομοεθνείς, μέλη του κόμματός του και επιχειρηματίες, ενώ αναμένεται να μοιράσει και φυλλάδια για τις διμερείς σχέσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του, ο Ράμα θα πιει καφέ με συνεργάτες του στο Γαλάτσι, ενώ στις 6.00-7.00 το απόγευμα θα μεταβεί στο αεροδρόμιο για να αποχωρήσει από την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη φιέστα του Έντι Ράμα που πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να βρει χώρο για να πραγματοποιηθεί θα έχει και γλέντι. Θα τραγουδήσουν η Era Rusi και ο τράπερ Noizy.

Αρνητική εντύπωση πάντως έχει προκαλέσει η αφίσα της εκδήλωσης με την αλβανική σημαία (μαζί με την ελληνική) να φιγουράρει με φόντο τον Ιερό Βράχο και τον Παρθενώνα.

Στενή παρακολούθηση από την κυβέρνηση

Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί με προσοχή τις ενέργειες του Έντι Ράμα και αναμένει με ενδιαφέρον τι θα ισχυριστεί τόσο κατά την ομιλία του όσο και κατά τις ιδιωτικές συνομιλίες με δημοσιογράφους που θα έρθουν με την κουστωδία του.

Μετά την ομιλία ο κ. Ράμα δεν αποκλείεται να απαντήσει και σε ερωτήματα του κόσμου και το απόγευμα αναμένεται να αναχωρήσει για την πατρίδα του. Πάντως από την ελληνική κυβέρνηση υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους ότι αν ο κ. Ράμα είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε εμπρηστικές δηλώσεις θα λάβει τις απαντήσεις που πρέπει να λάβει.

Προχθές ο κ. Ράμα έκανε δύο αναρτήσεις στα social media. Η πρώτη ήταν ουσιαστικά η επίσημη πρόσκληση προς τους ομοεθνείς του. Με τις σημαίες των δυο χωρών πάνω... στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Στα αλβανικά αλλά και στα ελληνικά, τους καλούσε να δώσουν το παρών «με την πρόσκληση που επιτέλους έχει τη διεύθυνση», όπως έγραψε εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά του για το πολυήμερο θρίλερ που προηγήθηκε.

Τι θα πει στην ομιλία του

Λογικά μιλώντας θα ζητήσει από τους ομοεθνείς του να επιστρέψουν στην Αλβανία και να επενδύσουν διότι η χώρα του έχει… ευρωπαϊκή προοπτική και έχει αλλάξει…

Επίσης αναμένεται να ανακοινώσει την επιστολική ψήφο και τη διευκόλυνση που θα προσφέρει αυτή στους Αλβανούς που μένουν στην Ελλάδα και θέλουν να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους χωρίς να υπάρχει ανάγκη μετακίνησής τους.

Επίσης θα ανακοινώσει τη συμπόρευση 20 μεταναστών με το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας με στελέχη του οποίου θα συναντηθεί στην Αθήνα.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας είχε δεσμευθεί ότι η ομιλία του δεν θα είναι πολιτική ενόψει των Ευρωεκλογών, σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους από τη φασαρία που είχε προκληθεί για τον χρόνο έλευσής του στην Ελλάδα.

Μάλιστα από το επιτελείο του Ράμα έλεγαν ότι η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, καθώς θα πάει επίσης σε Λονδίνο, Μιλάνο και Ντίσελντορφ.

Βέβαια τα ερωτήματα παραμένουν σχετικά με το ότι έρχεται στη χώρα μας έναν χρόνο μετά τη φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη.

Τι θέλει να πετύχει ο Έντι Ράμα με την επίσκεψή του στην Αθήνα;

Όπως εκτιμούν αρκετοί διπλωματικοί αναλυτές ο Ράμα θεωρεί ότι ανταποδίδει την “ενόχληση” του για την επιλογή Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Οι ισορροπίες βέβαια είναι πολύ λεπτές και σίγουρα η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν θέλει να κάνει τον Αλβανό πρωθυπουργό… ήρωα στα μάτια των συμπατριωτών του, ανεβάζοντας τους τόνους.

Αν ο ίδιος ο Ράμα τραβήξει το σχοινί, τότε τα πράγματα θα πάρουν διαφορετική τροπή, κάτι που δεν συμφέρει ούτε τον ίδιο.

Αν επιθυμεί να οδηγήσει τις διμερείς σχέσεις σε μεγαλύτερη κρίση από ότι ήδη είναι, κακό του κεφαλιού του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα