Θύμα των Deepfakes η Σία Κοσιώνη - Την έβαλαν να παρουσιάζει τυχερό παιχνίδι μέσω του «ΣΚΑΪ»

Deepfake απάτη με ψεύτικη «Σία Κοσιώνη» να διαφημίζει τυχερό παιχνίδι μέσω του «ΣΚΑΪ»

Θύμα των Deepfakes η Σία Κοσιώνη - Την έβαλαν να παρουσιάζει τυχερό παιχνίδι μέσω του «ΣΚΑΪ»
1'

Το κύρος του ΣΚΑΪ και της δημοσιογράφου του Σίας Κοσιώνη επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν επιτήδειοι προκειμένου να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες.

Σε deepfake βίντεο που έχει αναρτηθεί στο Facebook η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ φέρεται να «διαφημίζει» τυχερό παιχνίδι που «κατακτά την αγορά».

Σημειώνεται ότι η φωνή της Σίας Κοσιώνη έχει ανασυντεθεί και όσα φέρεται να λέει συγχρονίζονται με το πρόσωπό της.

Μάλιστα, η «Σία Κοσιώνη» φέρεται να δηλώνει ότι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν παραιτηθεί από τις δουλειές τους χάρη στα κέρδη του τηλεπαιχνιδιού.

«Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τον λογαριασμό σας και να αρχίσετε να παίζετε», ακούγεται να λέει η παρουσιάστρια.

Το βίντεο-απάτη επικαλείται και τη μαρτυρία του «σκηνοθέτη Τιμόθεου Ρόκα» ο οποίος «κέρδισε 2 εκατ. ευρώ», αλλά και τη «μαρτυρία» δύο κοριτσιών, που πιθανότατα έχουν επίσης πέσει θύματα της deepfake απάτης.

Ο τηλεοπτικός σταθμός «ΣΚΑΪ» δηλώνει ότι «Επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του κατά των απατεώνων για την πρωτοφανή απάτη και καλεί τους ανυποψίαστους πολίτες να προσέχουν για να μην πέσουν θύματα της απάτης ή ανάλογων περιστατικών».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα