Η Αγάπη πολλαπλασιάζεται: Η Δύναμη των οικογενειακών δεσμών

Οικογένεια, μια λέξη και χιλιάδες σημασίες.

Η Αγάπη πολλαπλασιάζεται: Η Δύναμη των οικογενειακών δεσμών
2'

Λένε ότι η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχουμε στον κόσμο και έχουν δίκιο γιατί η άνευ όρων αγάπη που συναντάμε ο καθένας στη δική του οικογένεια και τους δεσμούς της, είναι αυτή που μας στηρίζει και μας δίνει δύναμη να κοιτάμε μπροστά.

Οικογένεια είναι οι πρώτες σχέσεις που αναπτύσσουμε με τους άλλους και είναι αυτή που μας διδάσκει τα πρώτα μαθήματα αγάπης και ενσυναίσθησης. Τι σημαίνει να μοιραζόμαστε τη ζωή μας με ανθρώπους που αγαπάμε και αυτό το αίσθημα να μας ενώνει και να πολλαπλασιάζεται για να μπορούμε έτσι να το μεταδώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας. Διότι μόνο όταν σου δίνεται απλόχερα η αγάπη, μπορείς να τη δώσεις κι εσύ. Διότι πάντα ο τρόπος που μεγαλώνουμε, διαδραματίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στη ζωή και τον χαρακτήρα μας. Κι όταν μια οικογένεια αποτελείται από αγάπη, αξίες, ηθική και σεβασμό, συνθέτει σχέσεις ισχυρές και υγιείς που αντανακλούν σε όλες τις πτυχές της ζωής ενός ατόμου.

Η σημασία μιας ισχυρής οικογένειας

Το να μεγαλώνει κάποιος σε ένα προστατευμένο και αγαπημένο περιβάλλον διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του αλλά και της ψυχικής και σωματικής του υγείας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η οικογένεια είναι ο πιο μεγάλος παράγοντας στο πώς αισθάνεται ένα παιδί και στην περίπτωση που αυτό λαμβάνει αγάπη, αισθάνεται συναισθηματική ασφάλεια και αναπτύσσει έναν συναισθηματικό κόσμο χωρίς άγχος και ανασφάλειες. Έτσι, έχοντας πάρει όλα τα κατάλληλα εφόδια από την οικογένειά μας, μπορούμε να αποκτήσουμε μια υγιή κοινωνική ζωή και να πετύχουμε όλα όσα ονειρευόμαστε. Φυσικά, σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζει και η διαπαιδαγώγηση, διότι μια οικογένεια με δυνατές σχέσεις, παρέχει στα παιδιά της παιδεία και γνώσεις προκειμένου να βελτιώσουν την κρίση τους, αλλά και να ενισχύσουν την αυτονομία τους.

Πώς μια οικογένεια δυναμώνει τους δεσμούς της

Είναι πολύ σημαντικό μια οικογένεια να διατηρεί ζωντανούς τους δεσμούς της και να προσπαθεί να βρίσκει τρόπους για να τους ενισχύσει. Κάνοντας πράγματα μαζί, τα μέλη της γνωρίζονται όλο και περισσότερο και θέτουν κοινούς στόχους. Συνοδεύοντας τα παιδιά σε παιδικά πάρτι, οργανώνοντας μία απόδραση για όλη την οικογένεια ή διασκεδάζοντας όλοι μαζί παρέα με ένα επιτραπέζιο.

Όταν η αγάπη πολλαπλασιάζεται και διαχέεται σε όλη την οικογένεια, οι δεσμοί της δεν μένει παρά να γίνονται ολοένα και πιο δυνατοί, συντελώντας στην ευτυχία όλων των μελών της. Αφιερώνουμε χρόνο στην οικογένειά μας, αφιερώνουμε χρόνο στην ευτυχία μας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή