ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Οι τραγικές ομοιότητες με τη δολοφονία της Κυριακής - Συγκλονίζει ο πατέρας της 28χρονης

Μενίδι: Οι τραγικές ομοιότητες με τη δολοφονία της Κυριακής - Συγκλονίζει ο πατέρας της 28χρονης

Οι δύο γυναίκες είχαν ζητήσει πολλές φορές για βοήθεια, μίλησαν, αντιστάθηκαν στη κακοποίηση, άρχισαν μια νέα ζωή μακριά από τους πρώην συντρόφους και τελικά βρέθηκαν… δολοφονημένες

Οργή και αγανάκτηση εκφράζει ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα μετά το άκουσμα της τραγικής είδησης της δολοφονίας 40χρονης γυναίκας στο Μενίδι από τον εν διαστάσει 50χρονο σύζυγό της στη μέση του δρόμου.

«Πόσες ακόμα γυναίκες θα κλάψουμε; 46 ημέρες που δολοφόνησαν την Κυριακή μου και ακούμε για ακόμη μια εν ψυχρώ γυναικοκτονία. Γιατί; Φωνάζω από οργή και θυμό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναφέρει πως η υπόθεση στο Μενίδι παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με αυτή της άτυχης κόρης του που δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων. Εκείνη είχε επίσης σπεύσει στην Αστυνομία για έκκληση βοήθειας, δολοφονήθηκε με μαχαίρι και προσπαθούσε να απομακρυνθεί από τον πρώην σύντροφο της και την κακοποιητική του συμπεριφορά.

Οι δύο γυναίκες είχαν ζητήσει πολλές φορές για βοήθεια, μίλησαν, αντιστάθηκαν στη κακοποίηση, άρχισαν μια νέα ζωή μακριά από τους πρώην συντρόφους -εν τέλη δολοφόνους τους- και τελικά βρέθηκαν… δολοφονημένες με πολλές μαχαιριές στο σώμα τους στη μέση του δρόμου.

Ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα προκαλεί ανατριχίλα μιλώντας στην κάμερα του ANT1 καθώς στήνει στον τοίχο τη δικαιοσύνη, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο πιθανόν ευθύνεται για αυτές τις καταστάσεις με τον έναν δολοφόνο να «δίνει έμπνευση» στον άλλο.

«Οι δράστες αποθρασύνονται και ο ένας εμπνέεται τελικά από τον άλλον. Εγώ αυτό καταλαβαίνω. Γιατί γίνεται αυτό; Μα γιατί δεν υπάρχει τελικά ουσιαστική τιμωρία. Ο φονιάς της κόρης μου κρατείται στο ψυχιατρείο των φυλακών και τον προστατεύουν χωρίς να είναι ψυχικά άρρωστος! Αυτά βλέπουν οι μελλοντικοί δολοφόνοι και γίνονται πιο θρασείς», είπε ο πατέρας της Κυριακής.

Ο πατέρας της 28χρονης Κυριακής καταλήγοντας αναφέρει: «Ξοδεύει το κράτος λεφτά για να προστατεύει τους φονιάδες και όχι τα θύματα. Όσο καθυστερούν οι διαδικασίες και για τον φονιά και για τους επίορκους αστυνομικούς τόσο η κατάσταση γίνεται Λερναία Ύδρα. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας προστατευτούν τα θύματα, αλλιώς κάθε ημέρα που θα βλέπω τηλεόραση θα ξαναζούμε εγώ και όλοι οι γονείς των θυμάτων τον φόνο των παιδιών μας».