Καρέτα Καρέτα: Νωρίτερα τα γεννητούρια - Ποιος ο λόγος

Κατά την πρώτη τους επίσκεψη στις παραλίες ωοτοκίας στις 11 Μαΐου, τρία μέλη του Προγράμματος Ζακύνθου βρέθηκαν μπροστά σε μία έκπληξη

Καρέτα Καρέτα: Νωρίτερα τα γεννητούρια - Ποιος ο λόγος
1'

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά στα 40 χρόνια καταγραφών, εμφανίστηκε... ωοτοκία για τις θαλάσσιες χελώνες «Καρέτα» στις 10 Μαΐου στη Ζάκυνθο, με τους επιστήμονες να συνδέουν το γεγονός με την κλιματική αλλαγή, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Πέντε μέρες μετά καταγράφηκαν οι πρώτες φωλιές Καρέτα και στην περιοχή Προστασίας της Φύσης του Κυπαρισσιακού Κόλπου και στη Βόρεια Κρήτη, στο Ρέθυμνο, και αυτές νωρίτερα.

Οι ερευνητές και εθελοντές του «ΑΡΧΕΛΩΝ» ξεκίνησαν και φέτος την αποστολή τους στη Ζάκυνθο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, θα μείνουν εκεί, στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας, μέχρι τον Οκτώβριο, με σκοπό να καταγράψουν την αναπαραγωγική δραστηριότητα της θαλάσσιας χελώνας «Καρέτα».

Κατά την πρώτη τους επίσκεψη στις παραλίες ωοτοκίας στις 11 Μαΐου, τρία μέλη του Προγράμματος Ζακύνθου βρέθηκαν μπροστά σε μία έκπληξη: Η πρώτη φωλιά της σεζόν είχε γίνει το προηγούμενο βράδυ στα Σεκάνια, την περιοχή Απόλυτης Προστασίας της Φύσης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή