Ευρωεκλογές 2024: Έλληνας που κατοικεί στον Αρκτικό κύκλο ψήφισε με επιστολική ψήφο

«Το γεγονός ότι ζω στο εξωτερικό δε σημαίνει ότι έχω ξεχάσει την Ελλάδα», δήλωσε ο Έλληνας κάτοικος της Σουηδίας που ψήφισε με επιστολική ψήφο
Ευρωεκλογές 2024: Έλληνας που κατοικεί στον Αρκτικό κύκλο ψήφισε με επιστολική ψήφο
2'

Τι σχέση έχει μία μικρή πόλη της Σουηδίας που βρίσκεται στον Αρκτικό Κύκλο, στο βορειότερο άκρο της Ευρώπης, με τις επερχόμενες ευρωεκλογές στην Ελλάδα; Καμία είναι η εύλογη απάντηση. Ωστόσο, ένας Έλληνας που κατοικεί στο Λούλεο έχει μία διαφορετική απάντηση. Ο κύριος Μάνος Δημητριάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha δήλωσε ότι έχει ήδη παραλάβει τον φάκελο της επιστολικής ψήφου, έχει ήδη ψηφίσει τους ευρωβουλευτές της προτίμησής του και επίκειται η επιστροφή φακέλου στην Ελλάδα, προκειμένου η ψήφος του να συμπεριληφθεί στις 50.000 και πλέον ψήφους των Ελλήνων του εξωτερικού που έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους.

Περιγράφοντας την εμπειρία του από τις εθνικές εκλογές του 2023 δήλωσε: «Έπρεπε να ταξιδέψω περίπου 1.000 χιλιόμετρα, αεροπορικώς φυσικά, 1 ώρα και 15 λεπτά στη Στοκχόλμη για να ψηφίσω στις εθνικές εκλογές στην Πρεσβεία» σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο ταξίδι έγινε αποκλειστικά με δικά του έξοδα. Σε ερώτηση για το αν τον πτόησαν οι συγκεκριμένες δυσκολίες και αν σκέφτηκε ότι δεν αξίζει τον κόπο όλο αυτό, ο κ. Δημητριάδης ήταν αρνητικός.

«Το γεγονός ότι ζω στο εξωτερικό δε σημαίνει ότι έχω ξεχάσει την Ελλάδα ή την έχω εγκαταλείψει ή ότι δεν ενδιαφέρομαι γι’ αυτή. Οι δεσμοί μου με την Ελλάδα παραμένουν ισχυροί. Στην Ελλάδα ζει για παράδειγμα ο 95χρονος πατέρας μου, σπουδάζουν τα παιδιά μου οπότε προφανώς και με ενδιαφέρει η εξέλιξη, το μέλλον της χώρας και στον βαθμό που μπορώ αυτό να το επηρεάσω με τη μία ψήφο, στον μικρό βαθμό που μπορώ, θα προσπαθήσω και το κάνω κάθε φορά».

Ανέφερε μάλιστα ότι ως Ευρωπαίος πολίτης έχει την επιλογή είτε να ψηφίσει με το σουηδικό σύστημα, είτε με το ελληνικό.

«Επιλέγω όμως να το κάνω στην Ελλάδα γιατί μπορώ να επιλέξω καλύτερα εκπροσώπους από την Ελλάδα» τόνισε. Και αυτή η δυνατότητα κατέστη εφικτή με την επιστολική ψήφο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή