Εύβοια: Βρέθηκαν ζωγραφιές Γερμανού κατακτητή 80 χρόνια μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο

Παρά τη βαρβαρότητα του πολέμου ο Γερμανός στρατιώτης κατάφερνε να αποτυπώνει σε ζωγραφιές το Αυλωνάρι στην Εύβοια

Εύβοια: Βρέθηκαν ζωγραφιές Γερμανού κατακτητή 80 χρόνια μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο
1'

Πέρασαν περισσότερα από 80 χρόνια από τότε που ένας Γερμανός στρατιώτης ήρθε στην Ελλάδα ως κατακτητής, αλλά βαθιά μέσα του έκρυβε καλλιτεχνικές ευαισθησίες, τις οποίες διοχέτευσε σε έργα ζωγραφικής.

Ήταν το 1941 όταν ο Γερμανός στρατιώτης ήρθε στην Ελλάδα ως κατακτητής αλλά κατάφερνε να βρει λίγο χρόνο ώστε να ασχοληθεί με την αγαπημένη του τέχνη, τη ζωγραφική. Ο ίδιος λοιπόν, είχε πάρει τα πινέλα του και σε λευκές κόλλες χαρτιού αποτύπωσε το Αυλωνάρι στην Εύβοια.

Ο Γερμανός στρατιώτης προσπαθούσε να εξαφανίσει τη σκιά της βαρβαρότητας και να βάλει στο επίκεντρο την ομορφιά της ελληνικής φύσης. Αντί για κατεστραμμένα σπίτια και καπνούς ο ίδιος έβαζε πρασινάδα και ανθισμένη φύση. Έτσι ήθελε να θυμάται την περιοχή, αρνούμενος την πραγματικότητα με τις απόκοσμες συνθήκες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με το evianews.com, δημιούργησε δεκάδες ζωγραφιές και της πήρε μαζί του όταν τον μετέθεσαν στη Δυτική Ελλάδα. Όταν έφτασε η ώρα να επιστρέψει στην πατρίδα του, άφησε τα έργα του μέσα στο σπίτι που έμενε.

Οι ζωγραφιές βρέθηκαν έπειτα από 80 χρόνια. Ο ίδιος δεν τις χάρηκε ποτέ και ούτε τις έδειξε στα παιδιά του. Ο πόλεμος που μισούσε ήταν η αιτία να του στερήσει τη ζωή.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή