Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη «φασαριόζος» διαρρήκτης – Γκρέμισε την εξώπορτα και έσπασε κλειδαριές

Στα «πράσα» πιάστηκε ένας επίδοξος διαρρήκτης πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη.
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη «φασαριόζος» διαρρήκτης – Γκρέμισε την εξώπορτα και έσπασε κλειδαριές
2'

Χαμός επικράτησε σε πολυκατοικία στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, όταν ένας επίδοξος διαρρήκτης κατάφερε να παραβιάσει εξώπορτα ασφαλείας και να εισβάλλει σε αποθήκη, μέχρι να συλληφθεί από στελέχη της αστυνομίας, οι οποίοι έφθασαν σε χρόνο… dt στο σημείο.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, που τού επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα ξεκίνησαν το βράδυ της 10ης Μαΐου, όταν ο επίδοξος διαρρήκτης εισήλθε στην πολυκατοικία και παραβίασε μία πόρτα αποθήκης. Ένοικος διαμερίσματος που διαπίστωσε τη διάρρηξη, ενημέρωσε τον διαχειριστή της πολυκατοικίας και την επόμενη ημέρα, προγραμματίσθηκε να αλλαχθεί η κλειδαριά. Όμως, ο δράστης «ξαναχτύπησε»!

«Στις 05:00, ακούγαμε δυνατά χτυπήματα από σιδερολοστούς. Κάλεσα αμέσως την αστυνομία και τους είπα ότι γίνονταν διάρρηξη. Αυτήν τη φορά, ο δράστης ρήμαξε την πόρτα ασφαλείας της πολυκατοικίας, κυριολεκτικά τη διέλυσε, για να μπει μέσα» ανέφερε η ένοικος στην κατάθεση που έδωσε.

«Μέχρι να κλείσω το τηλέφωνο είδα από το μπαλκόνι μου τους αστυνομικούς» είπε στους δικαστές, τονίζοντας ότι το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης έφτασε σε δευτερόλεπτα και κατάφερε να συλλάβει τον διαρρήκτη.

«Η αστυνομία τον βρήκε στο υπόγειο. Αυτός πρόλαβε και άνοιξε δύο αποθήκες, η μία από αυτές είναι δικιά μου αλλά δε μπόρεσε να πάρει τίποτα αφού τον συνέλαβαν. Στην πολυκατοικία μένουμε έξι γυναίκες οι οποίες κλειδωθήκαμε στα σπίτια μας μέχρι να ακούσουμε τους αστυνομικούς γιατί φοβηθήκαμε», προσέθεσε.

Ο αστυνομικός που τον συνέλαβε και κατέθεσε ως μάρτυρας στο δικαστήριο, εξήγησε ότι κατάφεραν να φθάσουν σε δευτερόλεπτα στην πολυκατοικία, καθώς βρίσκονταν σε κοντινή περιπολία, ενώ αυτό που αντίκρισαν αμέσως ήταν η διαλυμένη εξώπορτα.

«Η κυρία μάς φώναξε από το μπαλκόνι ότι ο κατηγορούμενους ήταν ακόμα μέσα στην πολυκατοικία. Πράγματι τον βρήκαμε να κρύβεται στην μία από τις δύο αποθήκες. Δίπλα του εντοπίσαμε ένα πολυεργαλειο, ένα γαλλικό κλειδί, κατσαβίδι και στην κατοχή του είχε και ένα ακόμη διαρηκτικό εργαλείο. Εκτός από την εξώπορτα που γκρέμισε, έσπασε τις δύο κλειδαριές από τις αποθήκες για να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτές», τόνισε ακόμη. Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στο δικαστήριο και δικάσθηκε ερήμην.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή