Τέλος τα σχολικά γεύματα από την εταιρεία στη Λαμία μετά την τροφική δηλητηρίαση των παιδιών

Η απόφαση του ΟΠΕΚΑ για τα σχολικά γεύματα από την συγκεκριμένη εταιρεία έχει προσωρινό χαρακτήρα

Τέλος τα σχολικά γεύματα από την εταιρεία στη Λαμία μετά την τροφική δηλητηρίαση των παιδιών
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
2'

Την αναστολή της παροχής σχολικών γευμάτων από την εταιρεία «Γιαννίτσης Group» αποφάσισε προς το παρόν ο ΟΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr η απόφαση του ΟΠΕΚΑ για τα σχολικά γεύματα από την συγκεκριμένη εταιρεία έχει προσωρινό χαρακτήρα μέχρι την ολοκλήρωση όλων των κατάλληλων ελέγχων.

Υπενθυμίζεται ότι θετικά στο βακτήριο του σταφυλόκοκκου (Staphylococcus aureus) διαπιστώθηκε πως είναι τα δείγματα τροφίμων που κατανάλωσαν τα παιδιά δημοτικών σχολείων στη Λαμία και αναλύθηκαν σε εργαστήρια.

Οι τροφιμογενείς εστίες ασθένειας που προκαλούνται από τον Staphylococcus aureus εμφανίζονται συνήθως λόγω ανθυγιεινών πρακτικών χειρισμού τροφίμων. Τα βακτήρια έχουν βρεθεί στα χέρια, τις μύτες, τους λαιμούς και τις ανοιχτές πληγές των εργαζομένων στον τομέα των τροφίμων που χειρίζονται άμεσα μη συσκευασμένα ή συσκευασμένα τρόφιμα.

Εισαγγελική έρευνα για τη φωτιά στο εργοστάσιο

Αργά το βράδυ της κυριακής «ξέσπασε» πυρκαγιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάσθηκαν τα γεύματα της δηλητηρίασης, μετά την κατανάλωση των οποίων εμφάνισαν συμπτώματα συνολικά 63 μαθητές σε 7 διαφορετικά δημοτικά σχολεία της Λαμίας.

Ο ΕΦΕΤ χθες θα έκανε έλεγχο στο εν λόγω εργοστάσιο, ενώ παραγγελία για διερεύνηση του περιστατικού έστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, προς τη Διευθύνουσα Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Τι αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, αμέσως μετά την καταγραφή των περιστατικών και την καταγγελία των γονέων κινήθηκαν από πλευράς Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και του ΟΠΕΚΑ όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου στα σχολεία και στην επιχείρηση που παρασκευάζει, συσκευάζει και διανέμει τα σχολικά γεύματα στα δημοτικά σχολεία της Λαμίας.

Ειδικότερα:

• ⁠Συστάθηκε άμεσα κλιμάκιο ελέγχου από την Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδος του ΟΠΕΚΑ, το οποίο συνέλεξε άμεσα δείγματα του φαγητού από σχολικές μονάδες αλλά και από γονέα, τα οποία απεστάλησαν για εξέταση στο εργαστήριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Υγείας Θεσσαλίας.

• Ο Επόπτης Υγείας της Διεύθυνσης Υγείας Λαμίας συντόνισε κλιμάκιο ελέγχου για άμεση διενέργεια αυτοψίας στην μονάδα παραγωγής του οικονομικού φορέα.

• Ο Διοικητής του ΟΠΕΚΑ επικοινώνησε εγγράφως με τον ΕΦΕΤ και τον ΕΟΔΥ και ζήτησε την άμεση διενέργεια ελέγχου ως προς τη διαδικασία παρασκευής και την τήρηση όλων των κανόνων που προβλέπονται.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή