Κηφισιά: Πόρτα καταπλάκωσε μαθητές σε δημοτικό σχολείο - Στο Παίδων ένας 8χρονος

Ο 8χρονος μαθητής διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Παίδων με αιμάτωμα και θα παραμείνει για παρακολούθηση

Κηφισιά: Πόρτα καταπλάκωσε μαθητές σε δημοτικό σχολείο - Στο Παίδων ένας 8χρονος
Newsbomb.gr
2'

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο της Κηφισιάς το μεσημέρι της Τρίτης 21 Μαΐου, όταν μία πόρτα έπεσε και καταπλάκωσε μαθητές.

Πιο αναλυτικά, το ατύχημα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς έγινε με τη λήξη των μαθημάτων και την ώρα που τα παιδιά αποχωρούσαν από το σχολείο, όταν η πόρτα έπεσε και καταπλάκωσε μαθητές.

Τρία παιδιά τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας 8χρονος σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, με αιμάτωμα και θα παραμείνει για παρακολούθηση τουλάχιστον ένα 24ωρο.

Στο σχολείο ήταν σε εξέλιξη εργασίες για την τοποθέτηση της κεντρικής πόρτας, ενώ από τις Αρχές διεξάγεται έρευνα και έχουν προσαχθεί τρεις εργαζόμενοι μεταξύ των οποίων και ο εργολάβος, υπεύθυνος για τις κατασκευαστικές εργασίες.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, όταν χτύπησε το κουδούνι, τα παιδιά κινήθηκαν προς την πόρτα και όπως λέει «χωρίς να μπορεί κανείς να τα συγκρατήσει έπεσαν πάνω στην πόρτα».

«Ο δάσκαλος έδωσε εντολή το πρωί να μην πλησιάσει κανείς την πόρτα, αυτή τη στιγμή κρατείται χωρίς να φέρει καμία ευθύνη. Ναι έχει ευθύνη το σχολείο αλλά δεν είναι θηριοδαμαστής ο δάσκαλος να ελέγχει γονείς και παιδιά. Χτύπησε το κουδούνι, κινήθηκαν τα παιδιά, μία κυρία προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα, πριν προλάβει έπεσαν τα παιδιά, μπουλούκι, χωρίς κανείς να μπορεί να τα συγκρατήσει και απέξω ήταν οι γονείς και επικροτούσαν την κίνηση. Και αντί την ώρα που έπεσε η πόρτα να απομακρυνθούν οι γονείς και να αφήσουν αυτούς που είχαν έρθει να βοηθήσουν, είχαν μαζευτεί όλοι επάνω να μάθουν τι συμβαίνει», περιγράφει η γυναίκα, σοκαρισμένη από το περιστατικό που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της.

«Ήρθε εγκαίρως το ΕΚΑΒ, ήταν τέσσερα παιδιά που τραυματίστηκαν, τα άλλα πολύ ελαφρά. Οι δασκάλες δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τον όχλο των παιδιών. Ο δάσκαλος επανειλημμένα δήλωσε ότι γίνονται εργασίες και να μην πλησιάζουν», πρόσθεσε.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε και με τον Διευθυντή του σχολείου 3ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, Σπαθιά Ευστάθιο ο οποίος ανέφερε ότι ο 8χρονος είναι καλύτερα στην υγεία του.

Δείτε τι αναφέρει πολίτης της Κηφισιάς σε ανάρτηση στο Facebook:

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή