Δημητριάδος Ιγνάτιος: Δυστυχώς η Ευρώπη «αποχριστιανίζεται»

Βόλος: Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος τίμησε και φέτος τη μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης. 
2'

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Ιγνατίου, παρουσία εκπροσώπων των Αρχών πλήθους πιστών..

«H σημερινή εορτή των Αγίων μας έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι είμαστε κληρονόμοι μιας βαριάς κληρονομίας αλλά και κυρίως στην σημερινή εποχή δεν πρέπει να γίνουν τα λάθη του παρελθόντος. Μέσα στον αλλοπρόσαλλο κόσμο που ζούμε, το μόνο όπλο που έχουμε οι Έλληνες είναι η ορθόδοξη πίστη μας και η ενότητά μας» τόνισε ο Μητροπολίτς Δημητριάδος κ. Ιγνατίος, τον οποίο πλαισίωσαν πολλοί Κληρικοί μας, εκπρόσωποι των πολιτικών, Λιμενικών Αρχών και πλήθος κόσμου.

Από άμβωνος ο Δημητριάδος ανέφερε: «Δυστυχώς η Ευρώπη αποχριστιανίζεται, θα έρθει η στιγμή που θα αναζητήσει και πάλι τον δικό μας πολιτισμό και την αλήθεια γιατί θα έρθουν άλλοι πολιτισμοί να την κατακλύσουν και εμείς πρέπει να είμαστε θεματοφύλακες αυτής της πίστεως, κρατώντας την ενότητα που είχαν οι σημερινοί Άγιοι μας και να συμπορευτούμε σ αυτήν την πατρίδα και η μεν εκκλησία τους ποιμένες της έχει αυτόν το ρόλο τον πνευματικό να κρατάμε ζωντανό το λόγο του Χριστού μέσα στην Εκκλησία αλλά δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με τη συμπόρευση μαζί με αυτούς που έχουν την ευθύνη αυτού το τόπου μας…λέξεις όπως χωρισμός – διάσταση, απομόνωση θυμίζουν άλλες εποχές πληρώντας ακριβά τους διχασμούς και τους χωρισμούς. Ας είναι η σημερινή ευχή αυτή η εορτή να είναι αφετηρία για όλους μας και ο καθένας να συμβάλει με το δικό του τρόπο στην ενότητα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα λειτουργούν όλα υπό το πρίσμα της δημοκρατίας.»

DCIM100MEDIADJI_0421.JPG

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της Πανηγύρεως, εξαιρέτως δε το Λιμενικό Σώμα, για την ποικίλη βοήθεια και πολύτιμη συνεργασία του.