Ρόδος: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι Σουηδοί που προσπάθησαν να αρπάξουν ελληνική σημαία

Παρά την ενοχή τους, ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο νεαροί σουηδικής καταγωγής που προσπάθησαν να αρπάξουν ελληνική σημαία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Ρόδου.
Ρόδος: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι Σουηδοί που προσπάθησαν να αρπάξουν ελληνική σημαία
1'

Την ενοχή των δύο νεαρών που αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν την ελληνική σημαία που βρίσκεται έξω από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, αποφάσισε το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου. Ωστόσο, οι δύο Σουηδοί αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά την κατάθεσή τους, κατά την οποία δήλωσαν μετανιωμένοι και υποστήριξαν πως νωρίτερα είχαν καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και βρίσκονταν υπό την επήρειά του.

Το περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, περίπου στις 22:00. Οι δύο Σουηδοί συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κατηγορούμενοι για προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας.

Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος τους, προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Το δικαστήριο δέχθηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας κι επέβαλαν στον έναν νεαρό, ηλικίας 19 ετών, που φέρεται να ήταν αυτός που κατέβασε τη σημαία, ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή και στον συμπατριώτη του, ποινή φυλάκισης έξι μηνών, επίσης με αναστολή.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή