Τροφική δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία: Το θρίλερ με τη φωτιά στο εργοστάσιο και οι νέες έρευνες

«Δεν μπορεί να είναι τυχαίο», λέει μητέρα μαθητή για τη φωτιά στο εργοστάσιο 
Λαμία
Το εργοστάσιο καταστράφηκε από τη φωτιά
Intime News
2'

«Δεν μπορεί να είναι τυχαίο», αναφέρει η μητέρα μαθητή που δηλητηριάστηκε για τη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο, το οποίο παρασκεύασε τα σχολικά γεύματα που φέρεται να ευθύνονται για τη μαζική τροφική δηλητηρίαση 63 μαθητών στη Λαμία.

Όπως ανέφερε με το Star και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τα γεύματα που κατανάλωσαν τα παιδιά.

Από το βράδυ της Κυριακής ο αρχηγός της Πυροσβεστικής έδωσε εντολή, προκειμένου κλιμάκιο της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εμπρησμών, να μεταβεί στο σημείο και να ερευνήσουν το ενδεχόμενο εμπρησμού, καθώς την ώρα εκδήλωσης της φωτιάς, το εργοστάσιο ήταν κλειστό.

Μιλώντας στο Star, μητέρα μαθητή που δηλητηριάστηκε ανέφερε: «Από το μυαλό μας περνάνε διάφορα σενάρια. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Σήμερα θα γινόταν έλεγχος. Θα περιμένουμε να βγουν τα αποτελέσματα από τα δείγματα που έχουν σταλεί και το πόρισμα για το πώς μπήκε η φωτιά. Να τιμωρηθεί κάποιος, δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές των παιδιών μας. Λένε ότι έπαθαν τροφική δηλητηρίαση γύρω στα 70 παιδιά. Ευτυχώς είναι όλα καλά στην υγεία τους».

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη φωτιά

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, προκάλεσε η φωτιά στο εργοστάσιο της εταιρείας που φέρεται να σχετίζεται με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, στη Λαμία.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός με παραγγελία της προς τη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, ζητεί να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς και στη συνέχεια να τους ενημερώσουν.

Συγκεκριμένα, στην παραγγελία αναφέρεται: «Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας “Γιαννίτση” στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Και να μας ενημερώσετε σχετικά».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή