Εργοστάσιο με σχολικά γεύματα: Δύο πορίσματα και ένας ύποπτος- Τι λέει ο ιδιοκτήτης

Το πόρισμα περί εμπρησμού για το εργοστάσιο των σχολικών γευμάτων στη Λαμία και το αντίστοιχο για όσα κατανάλωσαν τα παιδιά 
Εργοστάσιο με σχολικά γεύματα: Δύο πορίσματα και ένας ύποπτος- Τι λέει ο ιδιοκτήτης
Φωτ.: Eurokinissi
2'

Ξετυλίγεται ολοένα και περισσότερο το κουβάρι αναφορικά με την φωτιά στο εργοστάσιο της Λαμίας, το οποίο ενεπλάκη στην υπόθεση με τα σχολικά γεύματα, που οδήγησαν παιδιά στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από πληροφορίες προερχόμενες εκ της πυροσβεστικής, το πόρισμα αναφέρει ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό. Επίσης σύμφωνα με τον Alpha υπάρχει ήδη και ένας βασικός ύποπτος. Τα στοιχεία έχουν μεταφερθεί στην εισαγγελία Λαμίας.

«Δεν το γνωρίζω. Πώς βγήκε το πόρισμα; Δεν με έχει ενημερώσει κανείς ακόμα εμένα», ανέφερε μιλώντας στο Mega ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, που ερωτηθείς για το αν έχει κάποιον στο μυαλό του, που θα έβαζε φωτιά στο εργοστάσιο, απάντησε: «Τι να σας πω; Δεν έχω κάποιον».

Η εταιρεία έστειλε email στην ασφαλιστική ζητώντας αύξηση αποζημίωσης

Χθες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας κι άλλες αποκαλύψεις για την φωτιά στο εργοστάσιο της Λαμίας.

Σύμφωνα με το MEGA υπήρξε πριν από την πυρκαγιά μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εταιρεία τροφίμων προς την ασφαλιστική με το αίτημα της αύξησης ασφαλίστρων για μεγαλύτερη αποζημίωση σε περίπτωση φωτιάς.

Όπως αναφέρθηκε στάλθηκε e-mail από την εταιρεία τροφίμων προς την ασφαλιστική με αίτημα τη αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση φωτιάς, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Τρεις ενδείξεις για το σενάριο περί εμπρησμού

Σε άλλες πληροφορίες για την υπόθεση, όπως αναφέρθηκε από το MEGA, υπάρχουν τρεις σοβαρές ενδείξεις, που εξετάζονται αναφορικά με το σενάριο εμπρησμού.

Αυτά είναι:

-γρήγορη εξάπλωση φωτιάς από το βαν σαν να υπάρχει πρόσθετο υλικό που βοήθησε στην εξάπλωση

-μύριζε βενζίνη Έχουν ληφθεί 20 δείγματα από σημεία του καταστραμμένου εργοστασίου και έχουν σταλεί στο χημείο του Κράτους

-τα καταγραφικά: τα δύο κάηκαν, δε βρέθηκε το τρίτο καταγραφικό, και το ζήτημα που τίθεται είναι αν καταστράφηκε ολοσχερώς εντελώς από τη φωτιά ή...εξαφανίστηκε

Τι δείχνει ο υγειονομικός έλεγχος

Πέραν της έρευνας για την φωτιά, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο υγειονομικός έλεγχος στα σχολικά γεύματα τα οποία προκάλεσαν τις μαζικές δηλητηριάσεις.

Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1 σύμφωνα με τον τελευταίο έλεγχο τον οποίο έκανε ο ΕΟΔΥ στα δείγματα τροφίμων τα οποία κατανάλωσαν τα παιδιά, και τα οποία αναλύθηκαν σε εργαστήρια, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικά στο βακτήριο του σταφυλόκοκκου.

Ο έλεγχος ήταν διπλός, διενεργήθηκε δηλαδή τόσο σε τρόφιμα τα οποία διανεμήθηκαν στους μαθητές, όσο και σε δείγματα κοπράνων από τα παιδιά τα οποία νόσησαν. Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα τα οποία βγήκαν την Δευτέρα, και εκεί βρέθηκε η τοξίνη την οποία παράγει ο σταφυλόκοκκος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή