Ηράκλειο: Πρωτοφανές περιστατικό - Άγνωστοι έριξαν τσιμέντο σε αγωγό αποχέτευσης

Μηνύσεις κατ’ αγνώστων προαναγγέλλουν από τον Δήμο Ηρακλείου
Ηράκλειο: Πρωτοφανές περιστατικό - Άγνωστοι έριξαν τσιμέντο σε αγωγό αποχέτευσης
cretalive.gr
2'

Τσιμέντο και μπάζα έριξε άγνωστος στον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό της αγοράς του Ηρακλείου, στην οδό 1866, που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν με λύματα τα γειτονικά καταστήματα και μία δυσοσμία να καλύψει της ευρύτερη περιοχή.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Αλέξης Καλοκαιρινός πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργο Βουρεξάκη όπου πλέον πραγματοποιούνται έργα.

Ο Δήμαρχος αφού χαρακτήρισε ως «πολύ δυσάρεστο» το περιστατικό τόνισε στη συνέχεια ότι προκαλεί «έμφραγμα στον αγωγό με αποτέλεσμα να έχουμε ζημιές σε καταστήματα και πολύ μεγάλη δυσλειτουργία. Όλοι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να έχουμε συνείδηση. Εδώ έχουμε αμέλεια η οποία στοιχίζει και στους πολίτες και στο δημόσιο χώρο».

Δείτε περισσότερες εικόνες από το πρωτοφανές συμβάν:

Στο σημείο έχει μεταβεί συνεργείο της Δημοτικής Επιχείρησης προκειμένου να ανοίξει το φρεάτιο, να σπάσει μάρμαρα από το πλακόστρωτο για να γίνει σπάσιμο του τσιμέντου με μηχανικά μέσα και απόφραξη του αποχετευτικού δικτύου.

Στο μεταξύ, ο Δήμος θα κινηθεί νομικά με υποβολή μήνυσης κατ’ αγνώστων καθώς όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ «Θα ταλαιπωρηθεί ο κόσμος γιατί έριξαν καθαρό τσιμέντο. Τα λύματα αναγκαστικά θα πρέπει να αντληθούν. Η ΔΕΥΑΗ θα προβεί σε μήνυση γιατί υπάρχει τρομερή ασυνειδησία».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του κ. Καλοκαιρινού:

Το πρωτόγνωρο αυτό γεγονός στο δίκτυο αποχέτευσης κατέστη αντιληπτό όταν οι έμποροι στην επάνω πλευρά της κεντρικής αγοράς (κοντά στην πλατεία Κορνάρου) αντιλήφθηκαν πως τα υπόγειά τους είχαν πλημμυρίσει με λύματα.

Άμεσα ενημέρωσαν την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου η οποία διαπίστωσε ότι υπήρχε σκυρόδεμα και μπάζα στον αποχετευτικό αγωγό. Εργασίες απόφραξης με μικρό αποφρακτικό πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη 23/5 και την Παρασκευή 24/5 ωστόσο ήταν αδύνατο να καταφέρουν την απόφραξη του φρεατίου.

Από τον Δήμο πιθανολογείται ότι η ζημιά έγινε όταν κάποιος καταστηματάρχης πραγματοποίησε εργασίες ανακαίνισης στο μαγαζί του με όλη αυτή τη δυσάρεστη συνέπεια. Οι εργασίες πρόκειται να διαρκέσουν έως αργά το μεσημέρι καθώς τα συνεργεία θα ανασηκώνουν πλάκες μέχρι να εντοπίσουν όλο το τσιμέντο καθώς παραμένει άγνωστο για πόσα μέτρα παρακάτω από το φρεάτιο έχει ξεχυθεί. Πριν αποχωρήσουν από το σημείο πάντως θα σκεπάσουν ξανά ολόκληρα το τμήμα στο οποίο έγιναν εργασίες.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή