Panic Button και για άνδρες θύματα ενδοοικογενειακής βίας - Δείτε το σποτ των «Ενεργών Μπαμπάδων»

Τον δρόμο «άνοιξε» άνδρας, θύμα κακοποίησης από τη γυναίκα του, ο οποίος ζήτησε πρόσβαση στην υπηρεσία αλλά ενημερώθηκε ότι είναι μόνο για γυναίκες...
1'

Το... αυτονόητο έγινε πράξη τελικά και το σωστό μέτρο του «Panic Button» για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, περιλαμβάνει πλέον και τους άνδρες.

Είχε προηγηθεί μια περίπτωση κατά την οποία άνδρας ξυλοκοπήθηκε από τη σύντροφό του και ζήτησε να υπαχθεί στο πρόγραμμα, ωστόσο ενημερώθηκε ότι αυτό αφορά μόνο σε γυναίκες.

Πλέον, άνδρες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην υπηρεσία.

Δείτε το σχετικό σποτ των «Ενεργών Μπαμπάδων»:

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε σχετικά: «Η επέκταση της χρήσης της εφαρμογής Panic Button σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, αποτέλεσε μια από τις πρώτες μας προτεραιότητες για την ενίσχυση της προστασίας των πολιτών και την αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας. Η εφαρμογή αυτή παρέχει, πλέον, στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ανεξαρτήτως φύλου, τη δυνατότητα να ζητήσουν βοήθεια, άμεσα και διακριτικά. Τόσο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και η Ελληνική Αστυνομία, βρισκόμαστε δίπλα στα θύματα, ώστε να τους παρέχουμε την αναγκαία υποστήριξη και προστασία, κινητοποιώντας άμεσα και αποτελεσματικά τις δυνάμεις ασφαλείας σε περιπτώσεις βίας. Διαρκώς, επικαιροποιούμε και ενισχύουμε τις δράσεις μας για την προστασία των θυμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε εξασφαλίσει και τα ειδικά διαμορφωμένα safe houses για τη φιλοξενία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας».