Πρότυπα Σχολεία: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων

Δρομολογούνται αλλαγές από τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, τόσο στη διαδικασία, όσο και στον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων των υποψηφίων  για την εισαγωγή τους στα Πρότυπα Σχολεία.

Πρότυπα Σχολεία: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων
1'

Τα αποτελέσματα για την εισαγωγή των μαθητών στα Πρότυπα Γυμνάσια, Λύκεια και Eκκλησιαστικά Σχολεία θα ανακοινωθούν αύριο Πέμπτη, 30 Μαϊου, μεταξύ 10πμ και 12μμ.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα ιδιαίτερα μετά τις αστοχίες που παρατηρήθηκαν στα θέματα ενώ έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες αρκετών γονέων, καθώς αποφασίστηκε να θεωρηθούν «ορθές» όλες οι απαντήσεις των υποψηφίων στα επίμαχα ερωτήματα. Αυτό μπορεί να δώσει προβάδισμα 6 μονάδων σε παιδιά, που δεν είχαν απαντήσει σωστά, έναντι άλλων υποψηφίων, οι οποίοι είχαν δώσει τις σωστές απαντήσεις.

Δρομολογούνται αλλαγές από τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, τόσο στη διαδικασία, όσο και στον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων των υποψηφίων για την εισαγωγή τους στα Πρότυπα Σχολεία.

Η βαθμολόγηση των γραπτών

Η βαθμολόγηση των γραπτών, ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη, 23 Μαίου. Όλα τα διαγωνίσματα συγκεντρώθηκαν σε ένα Βαθμολογικό Κέντρο στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.). Σημειώνεται, ότι η διόρθωση γίνεται ηλεκτρονικά και όχι από βαθμολογητές φυσικά πρόσωπα. Ακολούθως, θα γίνει έλεγχος από την Επιτροπή για τον εντοπισμό τυχόν λαθών.

Η ενημέρωση για τα αποτελέσματα

Οι γονείς και κηδεμόνες των υποψηφίων θα ειδοποιηθούν είτε με SMS για τη σχολική μονάδα επιτυχίας ή τη σχολική μονάδα, στην οποία θα είναι επιλαχόντες, για τη συνολική βαθμολογία τους και τη σειρά κατάταξης στο σχολείο επιλογής τους.

Είτε από την πλατφόρμα των αιτήσεων με χρήση των κωδικών taxisnet του ατόμου, που υπέβαλε την αίτηση. Αναμένεται η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα