Τα φίδια ξύπνησαν και είναι... ανάμεσά μας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Τα φίδια ξυπνούν από την χειμερία νάρκη και οι κίνδυνοι παραμονεύουν καθώς συναντήσεις με δηλητηριώδη ερπετά μπορεί να έχουν πολύ κακή κατάληξη.
oxia
Photo: pixabay.com
1'

Τα φίδια πλέον είναι παντού, ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές και όχι μόνο της πατρίδας μας, αλλά και εξωτικά φίδια που κάποιοι τα αφήνουν ελεύθερα αφού τα βαρεθούν.

Μόλις πριν από λίγες ώρες στην Πάτρα άντρας δαγκώθηκε από οχιά όταν ο 50χρονος πήγε να φορέσει τις γαλότσες της δουλειάς του αλλά το φίδι κρυβόταν μέσα σε αυτές.

Αλλά και στον Βόλο σημειώθηκε παρόμοιο περιστατικό πριν λίγες μέρες. Το φίδι βρισκόταν στα ρηχά και δάγκωσε την 40χρονη γυναίκα που βρισκόταν μέσα στη θάλασσα, σε παραλία της Αγριάς του Βόλου.

Ένας από τους πιο γνωστούς παρουσιαστές εκπομπής άγριας ζωής στην χώρα μας αποκαλύπτει πως η οχιά είναι το μόνο δηλητηριώδες φίδι. Ενώ αν μας τσιμπήσει φίδι πρέπει να αποφύγουμε πολλές από τις επικίνδυνες συμβουλές του διαδικτύου και όχι μόνο.

Στα προβλήματα που χρήζουν λύσης οι ειδικοί θα πουν για τους αντιοφικούς ορούς. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται γνώση και ψυχραιμία για να μην έχουμε παρατράγουδα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή