Μαγνησία: «Βεντέτα» για τις καλλιέργειες στα χωριά του κάμπου – Στα δικαστήρια ολόκληρο χωριό

Οι διαμάχες στο Μικρό Περιβολάκι του Βελεστίνου είναι επαναλαμβανόμενες.

Μαγνησία: «Βεντέτα» για τις καλλιέργειες στα χωριά του κάμπου – Στα δικαστήρια ολόκληρο χωριό
gegonota.news
3'

Οι επαναλαμβανόμενες διαμάχες στο χωριό Μικρό Περιβολάκι στο Βελεστίνο του νομού Μαγνησίας, είχαν ακραία κατάληξη. Συγκεκριμένα, ένας νεαρός αγρότης, ηλικίας 26 ετών, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Βόλου έπειτα από βαρύ τραυματισμό και ένας 50χρονος συγχωριανός του κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Ο 50χρονος, ενώ, βρισκόταν στην καμπίνα του τρακτέρ μέσα στο χωράφι του, διαπληκτίστηκε με τον 26χρονο, τον αδελφό, τον πατέρα του και ακόμη ένα άτομο και ο νεαρός παρασύρθηκε από τον καλλιεργητή του γεωργικού ελκυστήρα.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, ο 50χρονος κινήθηκε επιθετικά με το μηχάνημα προς τον νεαρό, ενώ ο αδελφός του 26χρονου κατέθεσε πως και αυτός χτυπήθηκε στο πόδι. Ο νεαρός υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και η πορεία της υγείας του εξελίσσεται ομαλά καθώς δεν χτυπήθηκε κανένα ζωτικό όργανο.

Στα δικαστήρια του Βόλου όπου οδηγήθηκε εχθές ο 50χρονος, που κατηγορείται ότι πάτησε τον νεαρό με το τρακτέρ του, όλο το χωριό βρέθηκε απέναντί του για να τον αποδοκιμάσει. Ο αδελφός του 26χρονου μιλώντας στα gegonota.news ανέφερε πως πριν εξελιχθεί το επεισόδιο ο κατηγορούμενος, τον είχε καλέσει στο τηλέφωνο και τον είχε απειλήσει.

Όπως είπε ο αδελφός του θύματος, βρέθηκαν στο χωράφι του 50χρονου γιατί συνορεύει με το δικό τους χωράφι. Στο δικό τους χωράφι είχαν δώσει ραντεβού ο ίδιος ο 26χρονος αδελφός του και ο πατέρας του με ένα ακόμη άτομο για να μιλήσουν για την αγορά ενός μηχανήματος. Ο αδελφός του 26χρονου απέφυγε παρά τις ερωτήσεις να αναφερθεί στον λόγο που βρέθηκαν οικογενειακώς στο χωράφι του κατηγορούμενου, όπου σημειώθηκε και το επεισόδιο.

Λύνουν στα δικαστήρια τις διαφορές τους

Το μισό χωριό έχει διαφορές με τον 50χρονο, ενώ πρόσφατα ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες κέρδισε δικαστική διαμάχη εις βάρος συγχωριανών του, από τους οποίους διεκδικεί και υψηλή αποζημίωση.

Επιπλέον, ο 50χρονος καταθέτει καταγγελίες εις βάρος άλλων αγροτών, τους οδηγεί στα δικαστήρια και οι διαφορές τους στο χωριό ακόμα και για τα είδη καλλιεργειών στα κτήματα είναι τεράστιες. «Δεν είναι αγαπητό πρόσωπο στο χωριό και έχει εμμονή με τον Νόμο και την εφαρμογή του. Αυτό τον κάνει μισητό», είπε για τον κατηγορούμενο ο δικηγόρος του, κ. Εμμανουηλίδης.

«Αν αφεθεί ελεύθερος τον συμβουλεύω να μην γυρίσει στο χωριό» ήταν η δήλωση του δικηγόρου του θύματος κ. Σούρλα, που έδωσε «σήμα» μεγαλύτερων επεισοδίων από αυτά που χθες σημειώθηκαν στα δικαστήρια του Βόλου, όπου οι συγχωριανοί του τον αποδοκίμαζαν και του πετούσαν καφέδες.

«Ήταν ατύχημα», υποστήριξε ο κατηγορούμενος

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ενώπιον της εισαγγελέως πως ήταν αδύνατον να μετακινήσει το τρακτέρ του για να παρασύρει τον 26χρονο. «Το τρακτέρ δεν είναι αυτοκίνητο για το μετακινώ όπως θέλω. Ήρθαν στο χωράφι μου 4 άτομα για φασαρία και εγώ δεν μετακινήθηκα από την καμπίνα του τρακτέρ.

Υπήρχε λεκτικός διαπληκτισμός και εγώ ήμουν εκείνος που κατάλαβα ότι ο νεαρός παρασύρθηκε. Εγώ κατέβηκα να τον απεγκλωβίσω και κάλεσα ΕΚΑΒ και αστυνομία. Ήταν ατύχημα», ανέφερε στην Εισαγγελέα που του άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και οι δικηγόροι του, κ.κ. Λυμπερδόπουλος και Εμμανουηλίδης, ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθεί για την Παρασκευή, ενώ αναμένεται και αύριο να ζητήσουν νέα προθεσμία καθώς δεν έλαβαν χθες την δικογραφία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
08:30ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια