Ηράκλειο: Τοποθετούνται τα πρώτα σπιτάκια ανακύκλωσης

Στόχος της δημοτικής αρχής Ηρακλείου είναι η ενίσχυση των συνθηκών καλής πρακτικής στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Ηράκλειο: Τοποθετούνται τα πρώτα σπιτάκια ανακύκλωσης
2'

Ξεκίνησαν να τοποθετούνται από τον δήμο Ηρακλείου τα πρώτα σπιτάκια ανακύκλωσης σε γειτονιές της πόλης, μια καινοτόμα δράση μέσω της οποίας, κάθε συσκευασία που ανακυκλώνεται αποκτά αξία, προσφέρει χρήματα στους πολίτες και ταυτόχρονα υπηρετεί τον στόχο του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων.

Πρόκειται για τα πολύκεντρα ανακύκλωσης, τα οποία εγκαθίστανται σε όλη τη χώρα, όπου οι πολίτες θα μπορούν σε συγκεκριμένες ώρες καθημερινά, να τοποθετούν σε ειδικές υποδοχές γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια, χάρτινες συσκευασίες και κουτάκια αλουμινίου, τα οποία με την χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, συλλέγονται, επεξεργάζονται και αποθηκεύονται. Για κάθε τοποθέτηση γυάλινου και πλαστικού μπουκαλιού, καθώς και αλουμινένιου κουτιού αναψυκτικού, ο χρήστης θα λαμβάνει επιβράβευση 0,03 ευρώ, δηλαδή 1 ευρώ για 33 τεμάχια που θα ανακυκλώνει, με την μορφή απόδειξης η οποία θα μπορεί να εξαργυρώνεται σε αγορές σε συμβεβλημένα σούπερ μάρκετ.

Αξίζει να επισημανθεί ότι όλη η διαδικασία γίνεται με ασφάλεια και την βοήθεια προσωπικού, που θα βρίσκεται στα πολύκεντρα ανακύκλωσης, χωρίς να δημιουργείται η οποιαδήποτε ενόχληση στη γειτονιά.

Σπιτάκια ανακύκλωσης έχουν ήδη εγκατασταθεί στις οδούς Ιωάννη Καρδίτση (θέση Αμπελόκηποι), ΕΑΜ και Μιχ. Ηλιάδη, Σικύωνος και Γ. Κολοκοτρώνη, Λ. Κνωσσού (Μπεντεβή Καμάρα), Φειδιπίδου 65 (Πατέλες), Μονής Τοπλού (λαϊκή αγορά), Κομνηνών (πάρκο Πόρου), Αρτεμησίας και Διονυσίου (ΚΑΠΗ Ν. Αλικαρνασσού), κάθετη Μουσών (Νέα Αλικαρνασσός) και στο Παγκρήτιο Στάδιο (δυτικός χώρος στάθμευσης).Σε πρώτη φάση, αναμένεται να λειτουργήσουν άμεσααυτά στο ΚΑΠΗ της Νέας Αλικαρνασσού και στο πάρκινγκ του Παγκρητίου Σταδίου.

Η δράση υλοποιείται μέσα από την συνεργασία του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης και του δήμου Ηρακλείου, με τον δήμο Ηρακλείου να καλύπτει τις δαπάνες των δικτύων κοινής ωφέλειας και τον ΕΣΔΑΚ να διασφαλίζει τη χρηματοδότηση, τη συντήρηση και την συνολική διαχείριση του εξοπλισμού των πολύκεντρων ανακύκλωσης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή