Μητρικό γάλα στη μαύρη αγορά - Πωλείται μέσω αγγελιών προς 3 ευρώ τα 30 ml

Με απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο βρίσκει κανείς σωρεία αγγελιών πώλησης μητρικού γάλακτος
Μητρικό γάλα
Παγωμένο μητρικό της γάλα
Αρχείου Associated Press
1'

Ένα περίεργο παρεμπόριο ανθεί στην Ελλάδα και αφορά στο μητρικό γάλα που πωλείται μέσω διαδικτύου, στα όρια της νομιμότητας, αλλά και της ασφάλειας, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα.

Συγκεκριμένα, ιδιώτες μέσω μικρών αγγελιών ή των κοινωνικών δικτύων πωλούν παράνομα μητρικό γάλα, τη στιγμή που σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη λειτουργούν επίσημα και με τον νόμο τρεις τράπεζες μητρικού γάλακτος σε νοσοκομεία.

Ακόμα πιο σοβαρό ωστόσο είναι το γεγονός πως σύμφωνα με το δημοσίευμα, η υπόθεση ξεφύγει από τα ραντάρ των ελεγκτικών φορέων, με τους αρμόδιους να δηλώνουν άγνοια.

Οι τιμές του μητρικού γάλακτος που πωλείται φτάνουν τα 3 ευρώ για 30 ml ή τα 15 ευρώ για 160 ml. Ωστόσο η πρακτική αυτή, εκτός από παράνομη είναι και επικίνδυνη για την υγεία, καθώς έχει διαπιστωθεί σε υψηλό ποσοστό νοθεία με το διαφημιζόμενο μητρικό γάλα να μην είναι 100% ανθρώπινο, ενώ να αναπτύσσει και πλήθος βλαβερών βακτηρίων.

Ωστόσο, αγοραστες δεν είναι μόνο νέες μητέρες, αλλά και κάποιοι που το κάνουν για λόγους διατροφής, καθώς το μητρικό γάλα αποτελεί την καλύτερη θρεπτική πηγή ουσιών.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η Κομισιόν προσανατολίζεται στην υιοθέτηση ενιαίου ρυθμιστικού πλαισίου για τις τράπεζες μητρικού γάλακτος σε όλες τις χώρες μέλη της.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή