Θρήνος στην Κρήτη για τον 6χρονο Νικόλα που πνίγηκε στη θάλασσα - Πώς συνέβη η τραγωδία

Ο μικρός διέφυγε της προσοχής των οικείων του και βρέθηκε στη θάλασσα από όπου δυστυχώς ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του 
Θρήνος στην Κρήτη για τον 6χρονο Νικόλα που πνίγηκε στη θάλασσα - Πώς συνέβη η τραγωδία
Foto kik
2'

Ανείπωτη είναι η θλίψη στην τοπική κοινωνία της Άρβης Ηρακλείου Κρήτης, για τον θάνατο του 6χρονου Νικόλα, ο οποίος πνίγηκε στη θάλασσα το μεσημέρι του Σαββάτου 1 Ιουνίου.

Πιο αναλυτικά, ο μικρός, μαθητής πρώτης δημοτικού, με καταγωγή από την Αλβανία, είχε γεννηθεί και μεγάλωνε στην Κρήτη, όταν, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τη μητέρα του εξέφρασε την επιθυμία να πάει για κολύμπι.

Έπνεαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Η μαμά του αρνήθηκε και τότε ο μικρός διέφυγε της προσοχής της και βρέθηκε στην παραλία, που είναι μόλις λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι. Εκεί όμως, δυστυχώς ο 6χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το νερό, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι πιθανά παρασύρθηκε από κάποιο δυνατό κύμα, αφού έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Κάτοικος της περιοχής είδε το παιδί να επιπλέει στο νερό χωρίς τις αισθήσεις του και σήμανε αμέσως συναγερμός.

Το ΕΚΑΒ κλήθηκε στις 13:30 για ένα αγοράκι, το οποίο βρισκόταν μπρούμυτα αστο νερό, ενώ οι κάτοικοι και περαστικοί έσπευσαν και με την βοήθεια γιατρού με απινιδωτή προσπάθησαν να επαναφέρουν το παιδί, ενώ όταν έφτασε το ασθενοφόρο παρέλαβε το παιδί και το μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Βιάννου. Δυστυχώς όμως ήταν ήδη αργά και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τι δήλωσε ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, μιλώντας στο neakriti.gr δήλωσε ότι «η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από το τραγικό γεγονός. Οι γονείς πρέπει να προσέχουν και πάντα να έχουν τα παιδιά σε αυστηρή επιτήρηση. Ακόμα και κύμα να μην έχει, καθώς από ένα συμβάν ή μία απροσεξία μπορεί να έρθει το μοιραίο».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή