Θρήνος στην Κρήτη: Προσπαθούσαν για μισή ώρα να επαναφέρουν τον 6χρονο - Τον παρέσυραν τα κύματα

Ο 6χρονος πήγε να κολυμπήσει μόνος του και πνίγηκε καθώς παρασύρθηκε από τα κύματα
Θρήνος στην Κρήτη: Προσπαθούσαν για μισή ώρα να επαναφέρουν τον 6χρονο - Τον παρέσυραν τα κύματα
3'

Απαρηγόρητη η τοπική κοινωνία στην Άρβη Βιάννου στο Ηράκλειο Κρήτης δεν μπορεί να πιστέψει πώς χάθηκε τόσο άδικα και πρόωρα ένα μικρό αγγελούδι.

Ο εξάχρονος Νικόλας ήθελε απλώς να πάει να κολυμπήσει το μεσημέρι του Σαββάτου, αλλά δυστυχώς η αγάπη του για την θάλασσα έμελε να είναι μοιραία για εκείνον, καθώς έχασε τη ζωή του, όταν παρασύρθηκε από τα κύματα.

Το αγόρι βρισκόταν στο σπίτι του, με τη μητέρα του και το αδελφάκι του, το οποίο είναι μωρό, όταν ο 6χρονος ζήτησε να πάει στη θάλασσα να κολυμπήσει. Η μητέρα του αρνήθηκε και ο ίδιος σε ανύποπτο χρόνο κατάφερε να διαφύγει της προσοχής της μητέρας του και βρέθηκε στην παραλία. Λίγο αργότερα οι λουόμενοι θα τον εντόπιζαν να επιπλέει μπρούμυτα στη θάλασσα.

Μισή ώρα προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο Νικόλας εντοπίστηκε να επιπλέει μπρούμυτα στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού του οικισμού της Άρβης και κατευθείαν κλήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ οι περαστικοί μαζί με γιατρό προσπάθησαν να επαναφέρουν το παιδί με απινιδωτή και στη συνέχεια διακομίστηκε με το ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Βιάννου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Δεν φυσούσε, αλλά είχε βουβό κύμα η θάλασσα είναι πολύ επικίνδυνη, γιατί κάνει ρεύματα. Το πήρε το ρεύμα από εκεί και το έφερε μέσα στο λιμάνι, αλλά σε κατάσταση που είχε χάσει τις αισθήσεις του. Είχε ένα ελαφρό παλμό, αλλά αναπνοή δεν υπήρχε. Μισή ώρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζανε πρώτες βοήθειες. Κατέβηκε το ασθενοφόρο, ήρθε και μια γιατρός που αυτή είδε ότι υπάρχει παλμός. Εκεί στην παραλία δεν υπήρχε κάποιος να το δει το παιδί», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Η μητέρα του ήταν στο σπίτι με το μωρό

Ο 6χρονος είχε καταγωγή από την Αλβανία, ενώ γεννήθηκε και μεγάλωνε στην Κρήτη, μαζί με την οικογένειά του. Η μητέρα του είχε γεννήσει μόλις πριν από λίγους μήνες το δεύτερο παιδί της οικογένειας και όταν συνέβη το μοιραίο ήταν στο σπίτι με το μωρό, ενώ ο πατέρας τους εργαζόταν. Και οι δύο είναι απαρηγόρητοι από την στιγμή που έμαθαν τα τραγικά νέα, ενώ οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης μιλώντας στο MEGA, είπε «Το έψαχναν οι γονείς, έφυγε από το σπίτι χωρίς να το καταλάβουν. Το παιδί αυτό αγαπούσε πολύ τη θάλασσα, πήγαινε τακτικά στη θάλασσα. Σήμερα βρέθηκε μόνο του κι όταν το ανακάλυψαν ήταν πλέον αργά».

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Άρβης, Γιάννης Καρπαθάκης ήταν από τους πρώτους που έσπευσε στο σημείο που εντοπίστηκε το 6χρονο αγόρι και μιλώντας στο cretalive.gr δήλωσε «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Σε μία τέτοια τραγωδία πρέπει να είμαστε σιωπηλοί. Μπροστά στο πένθος να μην είμαστε επικριτικοί», ενώ τόνισε ότι οι γονείς του αδικοχαμένου παιδιού, είναι εξαίρετοι άνθρωποι που εργάζονται όλη μέρα για να προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν στα παιδιά τους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή