Γιος Φρέντι Μπελέρη: «Ο πατέρας μου θα αθωωθεί πανηγυρικά - Δεν έχουμε καμία ελπίδα στην Αλβανία»

Ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, Πέτρος, μίλησε εκπροσωπώντας τον πατέρα του.

Γιος Φρέντι Μπελέρη: «Ο πατέρας μου θα αθωωθεί πανηγυρικά - Δεν έχουμε καμία ελπίδα στην Αλβανία»
2'

Ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, Πέτρος μίλησε το πρωί της Δευτέρας 3 Ιουνίου στην κάμερα εκπομπής του OPEN για τον πατέρα του και τη δίκη του.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος ήθελε αρχικά να μοιραστεί με τον κόσμο εκ μέρους του πατέρα του ένα μήνυμα ελευθερίας τονίζοντας την αναγκαιότητα υπέρασπιση της δημοκρατίας. Ο ίδιος στην συνέχεια ανέφερε πως αναφορικά με την υπόθεση του πατέρα του έχει δοθεί αναβολή για την δίκη και αναμένεται να γίνει το εφετείο την ώρα που στην Χειμάρρα κυβερνά «με το έτσι θέλω» το κόμμα του Έντι Ράμα.

Παράλληλα, ανέφερε πως τον Σεπτέμβριο εκτιμά πως θα βρίσκεται εκτός φυλάκης παρόλο που «δεν έχουμε καμία ελπίδα στην Αλβανία».

«Ο πατέρας μου θα αθωωθεί πανηγυρικά», είπε χαρακτηριστικα ο Πέτρος Μπελέρης.

Αναφορικά με τις επικείμενες Ευρωεκλογές, ο γιος του Μπελέρη ανέφερε πως έχει αρκετές ελπίδες και πως πρόκειται για μια καλή ευκαιρία προάσπισης της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του. Μάλιστα, ο ίδιος είχε μιλήσει ένα μήνα νωρίτερα στο Newsbomb.gr αναφέροντας: «ο πατέρας μου υποδέχθηκε με μεγάλη συγκίνηση και χαρά (σ.σ. την είδηση ότι βρίσκεται στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας). Είναι μία στιγμή υπερηφάνειας και πέρασε το μήνυμα ότι ο αγώνας συνεχίζεται.

Αποτελεί μία υπερκομματική, εθνική άκρως συμβολική υποψηφιότητα, που συμβολίζει τον αγώνα για το Κράτος Δικαίου, τα δημοκρατικά δικαιώματα κάθε κοινότητας σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, για τον σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας και του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Αυτή η υποψηφιότητα περνά το μήνυμα ότι δεν μπορεί να φυλακίζεται εν έτει 2024 ένας άνθρωπος με μία κενή δικογραφία και έναν μάρτυρα πληρωμένο από την αλβανική αστυνομία, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος στο δικαστήριο. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, είμαστε ευγνώμονες στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ευκαιρία που μας δίνει».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή