Στο Εφετείο για τη δίκη του ο Πέτρος Φιλιππίδης

Η σημερινή δίκη πιθανότατα δεν θα ξεκινήσει, καθώς θα υπάρξει αίτημα για αναβολή λόγω κωλύματος συνηγόρων
Πέτρος Φιλιππίδης
2'

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο Πέτρος Φιλιππίδης, με τη δίκη του σε δεύτερο βαθμό να ξεκινά τυπικά σήμερα.

Η πρωτόδικη απόφαση, τον Φεβρουάριο του 2023, είχε κηρύξει τον Πέτρο Φιλιππίδη αθώο για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση. Τον είχε κρίνει όμως ένοχο για τις δύο απόπειρες βιασμού, καταδικάζοντάς τον σε συνολικά 8 χρόνια κάθειρξη.

Ωστόσο, του δόθηκε αναστολή στην ποινή του μέχρι την εκδίκαση του Εφετείου και έτσι ο Πέτρος Φιλιππίδης έμεινε εκτός φυλακής.

Η σημερινή δίκη πιθανότατα δεν θα ξεκινήσει, καθώς θα υπάρξει αίτημα για αναβολή λόγω κωλύματος συνηγόρων. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα εμφανιστεί όμως στην αίθουσα, έπειτα από δεκαεπτά μήνες, καθώς έχει απομακρυνθεί από δημόσιες εμφανίσεις.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα επαναλάβει τα όσα είπε στην απολογία του: «Με λένε Πέτρο Φιλιππίδη, ό,τι έχει μείνει από αυτό». Αυτά ήταν τα λόγια του στο δικαστήριο, στο οποίο είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες.

Τον Μάιο του 2021, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος άσκησε ποινική δίωξη στον Πέτρο Φιλιππίδη για τρία κακουργήματα κατά τριών γυναικών συναδέλφων του. Είχε προηγηθεί έρευνα μετά τις καταγγελίες που προσκομίστηκαν στις δικαστικές αρχές από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Οργάνου του ΣΕΗ, Πασχάλη Τσαρούχα.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη, ο ηθοποιός κατηγορήθηκε για βιασμό σε βάρος συναδέλφου του το 2008 στο καμαρίνι του, όταν η κοπέλα πήγε για να συζητήσουν για κάποιο ρόλο. Οι δύο απόπειρες βιασμού – για τις οποίες τελικά κρίθηκε ένοχος στο δικαστήριο – τελέστηκαν το 2010 και το 2014.

Αποκαλύφθηκαν επίσης καταγγελίες τριών γνωστών ηθοποιών, της Πηνελόπης Αναστασοπούλου, της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους και της Λένας Δροσάκη, με ανατριχιαστικές περιγραφές στα χέρια του ηθοποιού. Οι τρεις ηθοποιοί στην καταγγελία τους στον ΣΕΗ ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Καταγγέλλουμε το μέλος του Σωματείου μας, σκηνοθέτη και ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη, για σοβαρές πράξεις αντισυναδελφικής και αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς, οι οποίες προσέβαλαν μεταξύ άλλων τη γενετήσια αξιοπρέπειά μας».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την απολογία του, οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης όπου έμεινε για ένα χρόνο, μέχρι τον Ιούλιο του 2022, όταν αποφυλακίστηκε με τρεις περιοριστικούς όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, και καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ. Αρχικά, η εγγύηση ήταν στις 50.000 ευρώ, αλλά οι δικηγόροι του, προσκομίζοντας στοιχεία και έγγραφα ότι δεν έχει χρήματα και το σπίτι του έβγαινε σε πλειστηριασμό, μείωσαν το ποσό της εγγύησης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή