Σχινιάς: Συνεχίζεται το θρίλερ με το πτώμα – Τι λέει ο άνθρωπος που το εντόπισε

Σχινιάς: 20 μέρες βρισκόταν στη θάλασσα το πτώμα με δεμένο βαρίδι της άρσης βαρών
Σχινιάς: Συνεχίζεται το θρίλερ με το πτώμα – Τι λέει ο άνθρωπος που το εντόπισε
3'

Σε γρίφο για γερούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση με το πτώμα που εντοπίστηκε να επιπλέει στη θάλασσα του Σχινιά.

Στο πόδι του θύματος υπήρχε δεμένο ένα βαράκι 10 κιλών. Κάτοικος της περιοχής που εντόπισε αρχικά το πτώμα, πλησίασε και αφού βεβαιώθηκε πως αυτό που έβλεπε στη θάλασσα ήταν όντως ένας άντρας που είχε ξεψυχήσει ειδοποίησε τις Αρχές.

Ο πολίτης μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας (2/6) στο Mega περιγράφοντας τα όσα έζησε από τη στιγμή που εντόπισε το άψυχο σώμα μέχρι την ώρα που έσπευσαν στη περιοχή στελέχη του Λιμενικού.

«Εγώ εκείνη τη στιγμή έτυχε να βγαίνω από το κολύμπι άκουσα που φώναζε, λέει ‘’πεθαμένος, πεθαμένος’’», ανέφερε αρχικά για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Ήταν ένα πτώμα το οποίο μετά το βγάλαμε έξω. Κάποιος δύτης πήγε, όταν ήρθε η αστυνομία και τα ασθενοφόρα. Πήγε κάποιος δύτης, το τράβηξε έξω, ένα εντελώς παραμορφωμένο πτώμα, φουσκωμένο. Δεν ήταν καλό θέαμα».

«Επειδή έκανε βόλτες γύρω το πτώμα, όσο ήταν στη θάλασσα, βγήκε έξω ο άνθρωπος και τον ρωτούσα, του λέω τι είναι; Είναι άντρας, μάλλον ξένος, έτσι είπε αυτός και έχει και ένα σχοινί δεμένο στο πόδι του», εξήγησε ο μάρτυρας προτού καταλήξει λέγοντας:

«Ο κύριος που ήταν μέσα με το κανό φώναζε, είδα που φώναζε, του έκανα νόημα μου λέει είναι πεθαμένος. Με το που βγήκα από τη θάλασσα πήρα αμέσως τηλέφωνο».

Το χρονικό και τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, η σορός που βρισκόταν σε αποσύνθεση, ανήκει σε άντρα ηλικίας 40 με 45 ετών. Βρισκόταν στη θάλασσα πάνω από 20 ημέρες. Είχε ένα χαρακτηριστικό τατουάζ στο σώμα, που ίσως βοηθήσει στην ταυτοποίησή του και στο πόδι του δεμένο, ένα βαράκι 10 κιλών.

Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατος σημειώθηκε πριν από αρκετές ημέρες, ίσως και πριν από ένα μήνα. Κάτι που δίνει εξήγηση και στο πως η σορός βγήκε στην επιφάνεια της θάλασσας παρά το βάρος που ήταν δεμένο πάνω της.

Κομβικό σημείο στην πορεία των ερευνών είναι αρχικά να ταυτοποιηθεί η σορός και να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του άνδρα. Αν δηλαδή το θύμα ήταν νεκρό πριν βρεθεί στη θάλασσα ή πνίγηκε έχοντας δεμένο στο πόδι τον δίσκο άρσης βαρών των 10 κιλών.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι ο άνδρας να δολοφονήθηκε και οι δράστες να θέλησαν με αυτό τον τρόπο να εξαφανίσουν το πτώμα.

Οι έρευνες συνεχίζονται με τις Αρχές να προσπαθούν να συμπληρώσουν το παζλ της μυστηριώδους υπόθεσης, που παραμένει στο προσκήνιο από χθες το μεσημέρι.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή