Πυροπροστασία ακινήτων: Προτεραιότητα σε κλάδεμα και καύσιμη ύλη - Οδηγός για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Τι πρέπει να ξέρετε για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Πυροπροστασία ακινήτων: Προτεραιότητα σε κλάδεμα και καύσιμη ύλη - Οδηγός για τα ακαθάριστα οικόπεδα
1'

Σε εργασίες κλαδέματος αλλά και στην απομάκρυνση της καύσιμης ύλης που βρίσκεται εντός των κατοικιών φαίνεται πως θα κληθούν σε πρώτη φάση να προχωρήσουν οι πολίτες ενόψει της εφαρμογής του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Αυτό διευκρίνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας. Έως τις 21 Ιουνίου οι ιδιοκτήτες που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων καλούνται αρχικά να απευθυνθούν σε εξουσιοδοτημένο επαγγελματία για την υποβολή του Εντύπου Αξιολόγησης της Επικινδυνότητας και της Τεχνικής Έκθεσης με τα συνοδευτικά τους στοιχεία.

Το κόστος της διαδικασίας ανέρχεται περίπου στα 500 ευρώ. Έκθεση, πάντως, καλούνται, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, να υποβάλουν και οι χιλιάδες ιδιοκτήτες δασικών αυθαιρέτων, οι οποίοι δεν έχουν υπαχθεί σε κάποιον νόμο τακτοποίησης.

Πρόκειται για περίπου 100.000 κτίσματα, που βρίσκονται μέσα σε δάση. Η εφαρμογή του κανονισμού περιλαμβάνει τρία στάδια:

  • την αξιολόγηση της επικινδυνότητας του ακινήτου
  • τη σύνταξη τεχνικής έκθεσης μέτρων και ενεργειών
  • και τη δήλωση εφαρμογής τους από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή