Καλαμάτα: Ελεύθεροι οι γονείς που είχαν την κόρη τους φυλακισμένη σε κλουβί

Οι γονείς της 29χρονης, απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι
3'

Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον εισαγγελέα, οι γονείς της 29χρονης κοπέλας, την οποία υποχρέωναν να διαβιεί μέσα σε αυτοσχέδια ξύλινα κλουβιά, καθώς, όπως υποστηρίξαν, πάσχει από ένα σοβαρό ψυχοσωματικό νόσημα με αποτέλεσμα να γίνεται επιθετική και επικίνδυνη για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ η 29χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας για εξετάσεις, όπου θα παραμείνει εκεί μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο ίδρυμα που θα τη φιλοξενήσει.

«Το Κωσταλέξι που δεν είναι Κωσταλέξι»

«Το Κωσταλέξι που δεν είναι Κωσταλέξι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σούρας. Ωστόσο ο γνωστός ψυχίατρος διαφωνεί με τον χαρακτηρισμό «Κωσταλέξι», καθώς στην περίπτωση της Καλαμάτας υπάρχουν πολλά διαφορετικά σημεία που δεν φέρνουν καθόλου στην υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Το Κωσταλέξι είναι μια ασθενής πεταμένη, τρισάθλια ελεεινή, ενώ εδώ η γυναίκα έκανε αυτό που έκανε αυθαίρετα και μόνη της το παρουσίασε, έστειλε βοήθεια και το έβγαλε προς τα έξω. Πετάμε μια λέξη για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις. Τι σχέση έχει το Κωσταλέξι με ένα προστατευτικό κομμάτι για να μην δημιουργηθούν προβλήματα επίθεσης και αυτοκαταστροφής;»

Ο κ. Σούρας θέλησε να τονίσει ότι οι δύο υποθέσεις δεν μπορούν να συγκριθούν. «Μεταφράστηκε η αγάπη και η αφοσίωση με μια ιστορία που αμαυρώνει την κοινωνία; Το έκαναν σαν άμυνα, σαν βοήθεια. Αυτό που είχαν δεν ήταν κλουβί. Δεν θέλω να οδηγήσει η ιστορία σε κουτσομπολίστικη πορεία. Το πρόβλημα είναι η ίδια η ασθενής.

Οι γονείς, όπως υποστηρίζουν, ζήτησαν βοήθεια από το κράτος αλλά και από ειδικούς μία με δύο φορές την εβδομάδα. Ποτέ δεν πήραν αυτή τη βοήθεια, όπως λέει ο κ. Σούρας και έτσι για να την προστατεύσουν έκαναν ό,τι έκαναν.

«Για να την προστατεύσουν. Λάθος κατ’ εμέ. Ήταν όμως μια πολύ περιποιημένη ασθενής κατά αυτούς προστατευμένη. Δεν γνωρίζουμε γιατί κρατούνται οι γονείς. Πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα και από εκεί θα βγει το πόρισμα. Μέχρι χθες μιλούσαμε, η συμπεριφορά των αστυνομικών ήταν πολύ καλή. Θα πουν όσα σας είπα. Θέλουν βοήθεια από την πολιτεία γιατί δεν είχαν βοήθεια και ήταν ανύμποροι.

«Η αγωνία των γονέων να σώσουν το παιδί τους, δεν υπήρχε δόλος»

Τα αδέρφια της 29χρονης την αγαπούσαν πολύ και την θεωρούσαν κανονική. Μάλιστα η μεγαλύτερη αδερφή της λέει τα καλύτερα και δεν την ξεχωρίζει καθόλου από τα άλλα αδέρφια της.

Η Μαριάννα έβγαινε συχνά από την πρόχειρη κατασκευή και την έβγαζαν στην αυλή, έπαιζε με τα αδέρφια της και την προστάτευαν. «Υπάρχει βίντεο που παίζει στην αυλή έξω», τονίζει ο κ. Σούρας.

Ο γνωστός ψυχολόγος θέλησε να τονίσει μιλώντας στο Newsbomb.gr ότι «ήταν η αγωνία των ανθρώπων να σώσουν το παιδί τους. Δεν υπάρχει δόλος, μόνο αγάπη και έλλειψη βοήθειας από την πολιτεία, σύμφωνα με τους γονείς. Ήταν μια λανθασμένη κίνηση. Είχε πολλά προβλήματα η Μαριάννα».