Σάλος με τη «δικηγόρο του Tik Tok» Μαρία Καρλή – Τι απαντά η ίδια για τον Πειθαρχικό Έλεγχο

Σάλος στη Χαλκίδα με τη δικηγόρο Μαρία Καρλή, η οποία «πληρώνει» με Πειθαρχικό Έλεγχο τα βιντεάκια που ανεβάζει στο Tik Tok. Τι απαντάει η καλλονή νομικός για την «Ιερά Εξέταση» που περνάει από τον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας.
Σάλος με τη «δικηγόρο του Tik Tok» Μαρία Καρλή – Τι απαντά η ίδια για τον Πειθαρχικό Έλεγχο
3'

Σάλος στη Χαλκίδα με την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας να καλέσει για εξηγήσεις στο Πειθαρχικό Συμβούλιο τη νεαρή δικηγόρο Μαρία Καρλή, η οποία μέσα από το Tik Tok ανεβάζει βίντεο και σχολιάζει θέματα της επικαιρότητας λέγοντας τη νομική της άποψη.

Συγκεκριμένα στις 26 Ιανουαρίου 2024 σε έκτακτη συνεδρίαση που είχε κάνει ο Δ.Σ. Χαλκίδας αποφάσισε να περιέλθει σε γνώση του Πειθαρχικού συμβουλίου προκειμένου να επιληφθεί και να διερευνήσει το ζήτημα. Σύμφωνα με την απόφαση η Μαρία Καρλή αναρτούσε ορισμένα βίντεο που γυρίζονταν σε αίθουσα των δικηγόρων του Δ.Σ. , εντός του δικαστικού μεγάρου του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, στον προσωπικό δημόσιο λογαριασμό της στο Tik Tok. Παρέχοντας δωρεάν νομικές συμβουλές προς το ευρύ κοινό με ταυτόχρονη προβολή και διαφήμιση κατά παράβαση των διατάξεων του κώδικα δεοντολογίας.

Η απάντηση της δικηγόρου: «Σε κανένα βίντεο δεν παρέχω νομικές συμβουλές - Υπάρχουν άλλα κίνητρα από πίσω»

«Μου αποδίδετε τη μομφή της παροχής δωρεάν νομικών συμβουλών και της κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων αυτοπροβολής – διαφήμισης, όταν η προσωπική μου σελίδα στο Tik Tok δεν διαθέτει τα στοιχεία του δικηγορικού μου γραφείου, οι αναρτήσεις μου λαμβάνουν χώρα με το ψευδώνυμο maira και το περιεχόμενο των βίντεο που αναρτώ είναι αμιγώς ενημερωτικά και δημοσιογραφικό με σχολιασμό θεμάτων της επικαιρότητας….» τόνισε στο υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων που υπέρβαλε η κυρία Καρλή.

Η καλλονή δικηγόρος επεσήμανε ότι σε κανένα από τα περίπου 50 βίντεο που έχει αναρτήσει από τον Νοέμβριο του 2003 δεν παρέχει δωρεάν νομικές συμβουλές.

Σύμφωνα με το υπόμνημα που δημοσίευσε η Espresso η Μαρία Καρλή δήλωσε ότι: «Σε κανένα βίντεο μου αναρτημένο στο Tik Tok επαναλαμβάνω, δεν παρέχω δωρεάν νομικές συμβουλές, δεδομένου ότι σε κάποια από αυτά (πέραν των λοιπών που απλώς σε θέματα επικαιρότητας εκφράζω την προσωπική μου άποψη) γίνεται από πλευράς μου απλώς παράθεση του περιεχομένου της νομικής διάταξης σχολιάζοντας συγχρόνως δημοφιλείς σειρές. Δεν υφίστανται πραγματικά περιστατικά με υπόδειξη-καθοδήγηση από μέρους μου περί διενέργειας συγκεκριμένων διαδικαστικών ενεργειών και σε κάθε περίπτωση αναφέρω «τι μπορεί να γίνει} πράγμα που δεν παραπέμπει σε σχέση δικηγόρου και εντολέα, καθόσον ο δικηγόρος σε υφιστάμενη πελατειακή σχέση (δικηγόρου-εντολέα) δεν ομιλεί υποθετικά για το τι μπορεί να γίνει σε μια υποθετική περίπτωση». Τουναντίον με βάση τα πραγματικά περιστατικά της εκάστοτε υπόθεσης διενεργεί συγκεκριμένες διαδικαστικές πράξεις», τονίζει η δικηγόρος.

Προσθέτει δε στο υπόμνημά της: «Από την άλλη από μηνός Νοεμβρίου 2003 έχω παρασταθεί σε υποθέσεις με έκδοση και πληρωμή του αντίστοιχου παράβολου πράγμα που επίσης καταδεικνύει ότι ουδεμία νομική συμβουλή – ενέργεια παρέχω δωρεάν»

«Η επιλεκτικότητα της καταδίωξης μου καταδεικνύει ότι υποκρύπτονται άλλα κίνητρα από πίσω από αυτήν και άφησε αιχμές για μεροληπτική αντιμετώπιση του συλλόγου απέναντι σε άλλο γραμμένο μέλλον του, το οποίο επίσης αναρτά βίντεο στο Tik Tok αλλά είναι απυρόβλητο επειδή ανήκει στους διοικούντες

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή