Ευρωεκλογές 2024: Σε εξέλιξη η διαλογή των επιστολικών ψήφων - Φωτογραφίες από το εκθεσιακό κέντρο

Μέχρι στιγμής έχουν παραληφθεί συνολικά πάνω από 13.500 φάκελοι στο εκλογικό κέντρο Περιστερίου

Ευρωεκλογές 2024: Σε εξέλιξη η διαλογή των επιστολικών ψήφων - Φωτογραφίες από το εκθεσιακό κέντρο
INTIME
1'

Η διαδικασία διαλογής των ψηφοδελτίων που εστάλησαν με τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκλογικοί φάκελοι φτάνουν στον χώρο του εκθεσιακού κέντρου Περιστερίου μέσα σε ταχυδρομικούς σάκους που έχουν φέρει υπάλληλοι ταχυμεταφορών. Η παράδοση των σάκων γίνεται μέσω των ΕΛΤΑ και της ACS, μία φορά την ημέρα και συγκεκριμένα γύρω στις 10:00 το πρωί από την μία, και μιάμιση με δυο ώρες αργότερα από την άλλη εταιρεία. Τους σάκους παραλαμβάνουν δεκαπέντε υπάλληλοι, οι οποίοι αφού τους ανοίξουν και διαπιστώσουν τη γνησιότητα των φακέλων, τους μετρούν και τους επισημαίνουν με ταινία γνησιότητας.

Μέχρι στιγμής έχουν παραληφθεί συνολικά πάνω από 13.500 φάκελοι, που ήρθαν για να προστεθούν στους πάνω από 155.000 φακέλους που είχαν παραληφθεί μέχρι χθες Τρίτη.

Ο γενικός έφορος Χρήστος Κατσιάνης και ο βοηθός του Γιάννης Ποντίκης ξενάγησαν το ΑΠΕ-ΜΠΕ στον χώρο, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι ο τελικός αριθμός των επιστολικών ψήφων μπορεί να ξεπεράσει τις αρχικές εκτιμήσεις και να φτάσει τις 180.000-190.000 επί συνόλου 202.000 εγγεγραμμένων. Οι εκλογείς επιστολικής ψήφου έχουν κατανεμηθεί με γεωγραφικά κριτήρια σε 237 εκλογικά τμήματα, τα οποία με τη σειρά τους κατανεμήθηκαν σε 12 επιτροπές συλλογής επιστολικής ψήφου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή