Πότε έρχεται ο προσωπικός αριθμός - Ενσωματώνει ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αριθμό ταυτότητας

Σε λίγους μήνες θα τεθεί σε εφαρμογή ο προσωπικός αριθμός του Πολίτη

Πότε έρχεται ο προσωπικός αριθμός - Ενσωματώνει ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αριθμό ταυτότητας
pexels
1'

Ο Προσωπικός Αριθμός (Π.Α.) του πολίτη, θα τεθεί σε εφαρμογή τον Σεπτέμβρη. Στόχος είναι η απλοποίηση της καθημερινότητας των πολιτών και την εξάλειψη της γραφειοκρατίας.

Πρόκειται για ένα εργαλείο το οποίο θα διευκολύνει τις συναλλαγές τους με τους φορείς του δημόσιου τομέα, καθώς θα είναι ο μοναδικός αριθμός που θα χρειάζεται να γνωρίζουν και να θυμούνται. Έτσι, πλέον δεν θα χρειάζεται ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) ή ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας κ.λπ., αλλά θα πρέπει κάθε πολίτης να θυμάται απλώς έναν και μοναδικό αριθμό, τον Προσωπικό Αριθμό του.

Ο Π.Α. θα είναι ο μοναδικός αριθμός που θα ταυτοποιεί τους πολίτες απέναντι στις κρατικές υπηρεσίες και θα χρησιμοποιείται σε όλες τις ηλεκτρονικές και φυσικές - προσωπικές συναλλαγές τους με το Δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι ο Π.Α. έχει νομοθετηθεί από το 2020 (νόμος 4727/2020 περί ψηφιακής διακυβέρνησης), με στόχο να βάλει τέλος στη διαδικασία προσκόμισης εγγράφων και πιστοποιητικών στις δημόσιες υπηρεσίες, ακόμα και για τις απλές διεργασίες, ενώ παράλληλα αναχαιτίζει τη γραφειοκρατία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή