Πήλιο: Δεμένος και χτυπημένος μέσα σε μαντρί 45χρονος - Φώναζε απελπισμένα για βοήθεια

Αναζητείται ο ξάδερφος του 45χρονου, ο οποίος είναι δικαστικός συμπαραστάτης του και έχει εξαφανιστεί
Πήλιο: Δεμένος και χτυπημένος μέσα σε μαντρί 45χρονος - Φώναζε απελπισμένα για βοήθεια
taxydromos.gr
2'

Ένα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμτης στην περιοχή του Πηλίου, με έναν 45χρονο ΑμεΑ να εντοπίζεται από τους γείτονες, κλειδωμένος και με χτυπήματα μέσα σε μαντρί με κατσίκες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του taxydromos.gr, ο 45χρονος με νοητική υστέρηση ζει στην περιοχή του Μουρεσίου, με τον ξάδερφό του, ο οποίος έχει οριστεί ως δικαστικός συμπαραστάτης του.

Χθες το βράδυ, γείτονες, άκουσαν φωνές για «βοήθεια» από το μαντρί που βρίσκεται πίσω από το σπίτι των δύο ξαδέρφων και άμεσα κινητοποιήθηκαν, καλώντας την αστυνομία αλλά και τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου που επί σειρά ετών φροντίζουν τον 45χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, το περιστατικό ξεκίνησε όταν ακούστηκε πως ο ξάδερφος, ο οποίος γίνεται συχνά βίαιος εναντίον του 45χρονου, τον χτύπησε. Άμεσα στο σπίτι έσπευσε κοινωνική λειτουργός η οποία αναζήτησε τον 45χρονο. Ο ξάδερφός του που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο σπίτι, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είχε πάει στο καφενείο. Στο καφενείο όμως κανείς δεν είχε δει τον άντρα.

Λίγη ώρα αργότερα και ενώ ο ξάδερφος του 45χρονου είχε φύγει από το σπίτι, κοινωνική υπηρεσία και γείτονες έσπευσαν να τον αναζητήσουν. Τον φώναζαν με το όνομά του, στο σπίτι όμως επικρατούσε απόλυτη ησυχία.

«Βοήθεια», ακούστηκε από την πίσω πλευρά, όπου υπάρχει το μαντρί με τις κατσίκες των δύο ξάδερφων.

Αμέσως πήγαν προς το σημείο, απ’ όπου ακούστηκε η φωνή και βρήκαν την πόρτα στο μαντρί δεμένη με σχοινιά, με κόμπους που δεν μπορούσαν να λύσουν, ενώ στην πόρτα είχε τοποθετηθεί και τσιμεντόλιθος.

Από το μικρό παράθυρο της πόρτας που φέρει αυτοσχέδια κάγκελα, φαινόταν ο 45χρονος ΑμεΑ, ο οποίος καθόταν σε ένα τσιμεντόλιθο ανάμεσα σε άχυρα, σκυμμένος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν χτυπημένος στο μάτι και στην περιοχή του λαιμού.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, σε περίπτωση που χρειαζόταν ιατρική βοήθεια.

Το περιστατικό ερευνά η αστυνομία, η οποία φέρεται να αναζητά και τον ξάδερφο του ΑμεΑ, προκειμένου να διαπιστώσει τι έχει συμβεί και κάτω από ποιες συνθήκες ο άτυχος άντρας βρέθηκε «μαντρωμένος».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή