Πύργος: Απαλλακτική εισαγγελική πρόταση για πατέρα - Μεθοδευμένα από τη μητέρα τα περί ασέλγειας

Ο εισαγγελέας επέρριψε ευθύνες προς τις αρχές και τους πραγματογνώμονες, αναφέροντας πως εάν είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους, ο πατέρας του παιδιού δεν θα ήταν κατηγορούμενος
2'

Σε μία ανατρεπτική εξέλιξη στην υπόθεση ασέλγειας σε βάρος βρέφους με κατηγορούμενο τον ίδιο τον πατέρα του, ο οποίος είναι γιατρός στην Πάτρα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας πρότεινε την απαλλαγή του.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ήταν καταπέλτης στην αγόρευσή του τόσο κατά της μητέρας, όσο και κατά των αρχών κι όλων των εμπλεκομένων ειδικών στην υπόθεση.

Έκανε λόγο για μία μεθοδευμένη ιστορία από την πλευρά της μητέρας του βρέφους που προχώρησε στην καταγγελία για ασέλγεια κατά του πρώην συζύγου της, όταν της ζήτησε να χωρίσουν, με σκοπό να αποκλείσει τον πατέρα από την επικοινωνία και την σχέση με το παιδί.

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες προς τις αρχές και τους πραγματογνώμονες, αναφέροντας πως εάν είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους, ο παιδίατρος δεν θα είχε φτάσει να είναι κατηγορούμενος, με συνέπειες τόσο στην επαγγελματική όσο και στην κοινωνική του ζωή.

Αναφερόμενος στο βίντεο, που είναι το βασικότερο ενοχοποιητικό στοιχείο κατά του κατηγορούμενου, στο οποίο απεικονίζεται ο πατέρας να φιλά το παιδί του σε διάφορα σημεία του σώματός του, τόνισε πως σε καμία περίπτωση τα όσα ειπώθηκαν σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, δεν επιβεβαιώνονται από το υλικό αυτό.

Αυτό που φαίνεται από το βίντεο, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, δεν αποτελεί σεξουαλική κακοποίηση, αλλά διακρίνεται ένας πατέρας που ασχολείται και παίζει με το παιδί του, όπως θα έκανε κάθε άλλος πατέρας, ακόμα και με μια δόση υπερβολής.

Μάλιστα, τόνισε πως επρόκειτο και για έναν «ανυποψίαστο πατέρα», γιατί καταγραφόταν από μια κρυφή κάμερα που είχε εγκαταστήσει η πρώην γυναίκα του.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «αναξιόπιστες« τις πραγματογνωμοσύνες που αναφέρονταν σε σεξουαλικές πράξεις, σημειώνοντας πως μόνο η τελευταία του διορισμένου ψυχιάτρου από την Ανακρίτρια Πατρών ήταν η μόνη σοβαρή και πλέον καταλυτική, που οδήγησε στην αποδόμηση του κατηγορητηρίου.

Καταλήγοντας ο εισαγγελικόςλειτουργός πρότεινε ο γιατρό να αποδοθεί «λευκός» στην κοινωνία, χωρίς το στίγμα του σεξουαλικού κακοποιητή και πως το μοναδικό θύμα της υπόθεσης είναι το παιδί.

Με πληροφορίες από patrisnews.com