Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 29χρονος για την επίθεση με μπογιά στο ρωσικό προξενείο - «Οπλοστάσιο» το σπί

Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκε εκτός από πλήθος «όπλων» και ένα μπουκάλι με μπογιά λευκού χρώματος, αντίστοιχη με αυτή που εκτοξεύτηκε στο ρωσικό προξενείο
Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης
1'

Στη σύλληψη ενός 29χρονου προχώρησαν οι αρχές για τη ρίψη μπογιάς στο ρωσικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί φωτοβολίδων.

Ο συλληφθείς χθες (Πέμπτη 6/6) κινούμενος με μηχανάκι πέταξε λευκή μπογιά στην πρόσοψη του κτηρίου. Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση της αστυνομίας, η οποία λίγο αργότερα τον συνέλαβε, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε ολόκληρο «οπλοστάσιο».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Έπειτα από ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ατόμου που προέβη στη ρίψη μπογιάς στο κτήριο που στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας, το οποίο εντοπίσθηκε και συνελήφθη.Πρόκειται για 29χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί φωτοβολίδων.

Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος μεσημβρινές ώρες χθες (06-06-2024) κινούμενος με δίκυκλο ιδιοκτησίας του έριψε μπογιά λευκού χρώματος στην πρόσοψη του ανωτέρω κτηρίου.

Λίγο αργότερα, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη, ενώ σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 7 μαχαίρια διαφόρων τύπων,
• 2 σιδηρογροθιές,

• 2 ασφαλιστικοί μοχλοί χειροβομβίδας,
• 5 φυσίγγια και κάλυκας,
• 2 ναυτικοί πυρσοί και 26 κροτίδες.

Επίσης, σε έρευνα του οχήματος του, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκε ένα πλαστικό μπουκάλι που περιείχε μπογιά λευκού χρώματος, όμοιο με αυτό που έριψε στο Προξενείο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως».