Πανελλήνιες εξετάσεις: Μηδενίστηκαν γραπτά στη Μαγνησία

Πανελλήνιες εξετάσεις: Στη Μαγνησία το «βλέμμα» του Υπ. Παιδείας με αφορμή τη νόσηση υποψηφίων από την περιοχή του Ριζόμυλου
Πανελλήνιες εξετάσεις: Μηδενίστηκαν γραπτά στη Μαγνησία
2'

Στη Μαγνησία είναι στραμμένο το «βλέμμα» του Υπουργείου Παιδείας, απ’ όπου ζητείται καθημερινά ενημέρωση για την εξέλιξη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, αφορμή είναι η περιπέτεια με το μολυσμένο νερό στα χωριά Στεφανοβικείου και Ριζομύλου και η νόσηση υποψηφίων, που λίγο έλειψε να γίνει η αιτία μη συμμετοχής τους στις πανελλαδικές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες κανένας υποψήφιος από τα δύο χωριά, δεν έχασε μέχρι και χθες μάθημα εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας από την οποία νοσεί μεγάλο μέρος του τοπικού πληθυσμού, για να χρειαστεί να επαναλάβει την εξέτασή του τον Σεπτέμβριο, ωστόσο χρειάστηκε αγώνας από τους ίδιους, όπως υποψήφιας ΕΠΑΛ που πήγε με πόνους και πυρετό να εξεταστεί για «να μην πάνε χαμένοι οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς».

Μηδενίστηκαν γραπτά

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ διαγωνίστηκαν χθες σε μαθήματα κατεύθυνσης. Από τους 1.383 συμμετείχαν οι 1.282 (92,70%).

Οι υποψήφιοι που έδωσαν λατινικά κλήθηκαν να απαντήσουν σε πιο απαιτητικά σε σχέση με πέρυσι θέματα, στη χημεία να αποφύγουν «παγίδα», ενώ τα ζητούμενα της πληροφορικής χαρακτηρίστηκαν εύκολα.

Δεν έλειψαν όμως και τα απρόοπτα. Σε εξεταστικό κέντρο της περιφέρειας, επιτηρητές προχώρησαν σε μηδενισμό γραπτού υποψηφίου, ο οποίος εντοπίστηκε να συμμετέχει στις εξετάσεις έχοντας μαζί του το κινητό του τηλέφωνο. Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μηδενίζεται γραπτό. Σύμφωνα με πληροφορίες έως και χθες είχαν μηδενιστεί τρία γραπτά υποψηφίων, ένα σε ΕΠΑΛ και δύο σε ΓΕΛ

Τα επόμενα μαθήματα οι υποψήφιοι θα δώσουν μετά τις ευρωεκλογές. Σήμερα όπως και τη Δευτέρα, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για να διαμορφωθούν τα εκλογικά τμήματα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή